Ny generalsekreterare ombord på Föreningen Skogen

8 november 2021 Varselväst, frack och friluftsmundering: som generalsekreterare på Föreningen Skogen får man vara redo för många skiftande miljöer. Idag kliver Johan Larsson in i uppdraget, med en rivstart på en fullbokad Höstexkursion nästa vecka och spännande framtidsplaner för den anrika ideella föreningen. 

Ny generalsekreterare ombord på Föreningen Skogen

Johan Larsson  kommer närmast från rollen som enhetschef på Länsstyrelsen i Västra Götaland, där han även verkat som stabschef i särskild krisledning med anledning av covid –19. Han har en gedigen skoglig bakgrund från såväl myndighet, näringsliv och organisation. Det kommer att vara till nytta som representant för en ideell förening som är en mötesplats för medlemmarna och andra aktörer som vill lära och diskutera kring ett hållbart brukande av skogen som tar tillvara alla dess möjligheter.  

-Den första tiden på nya jobbet är det viktigast för mig att lära känna medarbetarna och medlemmarna. Vilka frågor engagerar medlemmarna, och hur kan vi bäst kliva fram i dem? Likaså ser jag fram emot att träffa andra aktörer engagerade i skogsfrågor – och de är väldigt många just nu vilket är en möjlighet för bra diskussioner och samarbeten, säger Johan Larsson i ett pressmeddelande från Föreningen Skogen.

Första chansen att hälsa digitalt på Föreningen Skogens nya generalsekreterare får de cirka 160 deltagarna på årets Höstexkursion den 16 november. Efter att den populära aktiviteten ställdes in helt förra året är det så högt tryck på årets livesända exkursion att platserna blev fullbokade långt i förväg. 

-Det är fantastiskt roligt att få möta så många skogsvänner! Jag ska bland annat delta i ett samtal om den pågående skogsdebatten med föreningens ordförande Monika Stridsman och P-O Wedin, ordförande för Skogssällskapet. Det ska bli väldigt intressant att höra mer om deras reflektioner kring dagens debatt, till exempel i vilken utsträckning det finns plats för beprövad erfarenhet och relevant vetenskap, säger Johan. 

MÅNGA MÖJLIGHETER ATT TRÄFFAS

Förutom Höstexkursionen erbjuder Föreningen Skogen många väletablerade och uppskattade möjligheter att mötas och lära om skogen, såsom tidningen SKOGEN, Skogen i skolan, Skogens dag i riksdagen, nyhetsbrev och träffar med olika teman.

-Som föreningsmänniska ut i fingerspetsarna är det ett fantastiskt förtroende att fortsätta utveckla Föreningen Skogens olika kanaler och aktiviteter så att de är relevanta för medlemmarna och alla skogsintresserade. De närmsta åren är planen att vi ska växa, både i antal medlemmar och genom nya samarbeten. Jag är redo att tillsammans med alla duktiga medarbetare och partners i skogssektorn bidra till en skogssektor som fullt ut nyttjar skogens potential att bidra till de globala målen för en hållbar utveckling, säger Johan Larsson, nytillträdd generalsekreterare för Föreningen Skogen. 

Johan Larsson är 46 år och utbildad skogsmästare. På fritiden ägnar han sig bland annat åt jakt och fiske, och lagar gärna bytet till goda måltider med sambo och familj hemma i Trollhättan. 

Föreningen Skogen är snart 140 år och en allmännyttig ideell förening som sedan grundandet verkat för ett aktivare och hållbarare brukande av skogen. De 7 400 medlemmarna förenas av viljan att använda skogen bättre, i Sverige och globalt, utifrån individuella mål och val. 

Vid frågor kontakta: 

Johan Larsson, generalsekreterare Föreningen Skogen, 08-412 15 70

Monika Stridsman, ordförande Föreningen Skogen, 070-960 37 50

David Persson, marknadsansvarig Föreningen Skogen, 0707-46 22 30

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Simeon säljer på Biometria
SkogsJobb