Ny brukschef på Kvarnsvedens Bruk

6 december 2010 Mikko Jokio har utsetts till ny brukschef för Stora Enso Kvarnsvedens Bruk. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2011.

Mikko Jokio, MSc, har en lång erfarenhet inom massa- och pappersindustrin. Mikko kommer närmast från befattningen som brukschef för Anjala Bruk. Han efterträder Heikki Tarvonen som avgår med pension senare nästa år.

— Jag ser fram emot det nya jobbet och är väldigt optimistisk och målmedveten. Tillsammans med teamet vid Kvarnsveden kommer jag att fortsätta med det kontinuerliga arbetet för att förbättra vår verksamhet. Vi vill betjäna våra kunder på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. Vår vision är att kunna erbjuda en förstklassig produktportfölj av tidningspapper, förbättrat tidningspapper och obestruket journalpapper till våra kunder, säger Mikko Jokio.

Kvarnsvedens Bruk ligger i Borlänge, vid Dalälven i mellersta Sverige. Pappersbruket grundades år 1900 och har sedan dess varit ett av de största bruken i Europa.

Idag har bruket fyra pappersmaskiner och en årlig produktionskapacitet på cirka 1 miljon ton. Sortimentet sträcker sig från tidningspapper till obestruket SC-papper för tidskrifter och kataloger. Kvarnsvedens Bruk är en enhet inom Stora Ensos affärsområde Publication Paper och har cirka 800 anställda.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Cecilia Ullman är Moelven Byggmoduls första hållbarhetschef
SkogenJobb