Nu synas stormen Alfridas framfart

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
I dag börjar Skogsstyrelsen inventera skogar i Uppsala, Stockholms och Gotlands län för att bedöma skadorna efter stormen Alfrida.

De preliminära bedömningarna efter de senaste dagarnas hårda vindar är att skadorna på skog mestadels består av enstaka fallna träd. Men i Uppsala län och Stockholms län, framförallt längs kusten, kan skadorna ha blivit mer omfattande. Även på Gotland finns risk för större skador, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Under torsdagen och fredagen kommer Skogsstyrelsen att göra inventeringar av skogarna i dessa områden för att göra en bedömning av hur stora skadorna är. Mer information om skadeläget kommer läggas ut på Skogsstyrelsens webbplats fredag eftermiddag.

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons