Nu synas stormen Alfridas framfart

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
I dag börjar Skogsstyrelsen inventera skogar i Uppsala, Stockholms och Gotlands län för att bedöma skadorna efter stormen Alfrida.

De preliminära bedömningarna efter de senaste dagarnas hårda vindar är att skadorna på skog mestadels består av enstaka fallna träd. Men i Uppsala län och Stockholms län, framförallt längs kusten, kan skadorna ha blivit mer omfattande. Även på Gotland finns risk för större skador, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Under torsdagen och fredagen kommer Skogsstyrelsen att göra inventeringar av skogarna i dessa områden för att göra en bedömning av hur stora skadorna är. Mer information om skadeläget kommer läggas ut på Skogsstyrelsens webbplats fredag eftermiddag.

Publicerad:
 • Veronika Holmsten

  Kampsportaren fann drömyrket

  Kategorier: Ny på jobbet, skogsjobb
  ELDDOP Veronika Holmsten fick en tuff start som produktionsledare hos Stora Enso i Ljusdal i maj. Sommarhettan skapade extrema förhållanden för avverkningslagen. Men hon stortrivs med jobbet.
 • Annons
 • Granbarkborren värsta skadegöraren

  Skadorna på skogen ökade kraftigt under förra året på grund av torka och värme. Mest omfattande skador orsakades av granbarkborren.
 • Skogsskador gör att fler vill avverka

  Storm och barkborre har satt avtryck i avverkningsanmälningarna. Arealen som skogsägare anmälde ökade med 16 procent i mars jämfört med motsvarande månad 2018. 
 • Annons
 • Stormvirke räddas genom utskeppning

  Stormen Alfrida i början av januar fällde minst en halv miljon kubikmeter skog varav det mesta i Uppland. Tack vare ett omfattande samarbete kan nu utskeppningarna av stormvirke börja.
 • ”Den svenska skogen –  bioekonomins välsignelse”

  Den hållbara svenska skogen är en välsignelse när vi tar ett steg framåt för att ställa om till bioekonomi. Det sa näringsminister Ibrahim Baylan när han inledningstalade på Bioekonomiskt forum i Stockholm.
 • Annons