EXPORT.

Nu siktar Rottne på Sydamerika

18 januari 2018 Rottne Industri har tecknat återförsäljaravtal med det argentinska bolaget Inderfor. Det innebär att Rottnes maskiner för första gången träder in på den sydamerikanska mark­naden. 

Nu siktar Rottne på Sydamerika

Inderfor är sedan mer än 20 år en väletablerad maskinleverantör i Argentina och företaget har också en omfattande kundbas i flera andra sydamerikanska länder. 
– Vi tycker att Inderfor är en bra inkörsport till den sydamerikanska marknaden för oss. Även om man kommer att starta med ett begränsat sortiment av våra produkter är den första Rottne-maskinen faktiskt redan ordertecknad, säger Tobias Johansson som är vd på Rottne Industri.

Han berättar att det är ett exemplar av skotaren F15D som nu ska levereras till Argentina. Det är enligt honom en maskin som storleksmässigt passar bra i det argentinska skogsbruket, där entreprenörerna kör mycket kortvirke. 
– För vår del kommer avtalet med Inderfor extra lägligt, eftersom Argentina har infört nya tullregler för skotare. ­Tullen har nyligen sänkts från 35 till två procent, vilket vi tror kommer göra att skotarmarknaden har en bra potential.

SKOGEN 12/2017

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb