Nu kan skolor boka uteklassrum på Djurgården

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogen i Skolans nya uteklassrum på Djurgården i Stockholm kan nu bokas av skolklasser.

Uteklassrummet är fritt för alla att använda men skolor, förskolor och Skogen i Skolan har företräde framför andra. För att inte klasser ska krocka med varandra har Skogen i Skolan ordnat ett bokningssystem.

Annons
Annons

Uteklassrummet finns på Stora Skuggan på Norra Djurgården och är omgivet av fin blandskog och kuperad terräng. En som kommer att ha det som bas är Helena Bengtsson, regionsamordnare för Skogen i Skolan i Mälardalen. Hon kommer att använda rummet för att fortbilda skolpersonal och lärarstudenter i utomhuspedagogik.

Läs mer hos Skogssverige

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Så motiveras till mer naturvård

  Ett enkelt poängsystem som belönar även små naturvårdsinsatser. På så sätt skulle skogsägare kunna steppa upp nivån på hållbarhet och slippa tvingande regler om hyggesfria metoder. Det anser Erik Hjärtfors i Sista ordet i SKOGEN.
 • Annons
 • "Utredningen missar äganderättens betydelse"

  Skogsutredningen ger  uttryck för att skogen är en gemensam resurs som ska förvaltas i dialog mellan alla olika intressegrupper. Inget nämns om skogsägarens särställning och det fundament som äganderätten utgör i ett demokratiskt samhälle, skriver Södra i sitt remissvar
 • Sveaskog höjer timmerpriser i norr

  Sveaskog höjer timmerpriserna i norra Sverige med 30-50 kronor per kubikmeter fast mått under bark.
 • Annons
 • Transparent trä har blivit grönt

  Helt biobaserat – och mer genomskinligt än någonsin. KTH-forskare har tagit ytterligare kliv i utvecklingen av transparent trä.
 • Snart dags för nationell jämställdhetskonferens

  Den 11 maj håller Noliamässan och Skogslänet Västerbotten en jämställdhetskonferens för alla med anknytning till skog. "Tveka inte att delta, kunskap är inte tung att bära", säger Monica Forsman som utformat programmet.
 • Annons