Nu gör SKOGEN webb-tv

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Nu gör SKOGEN webb-tv tillsammans med Virkesbörsen. Aktualiteter om virkesmarknaden utlovas. Här kan du se senaste avsnittet.

Annons
Annons

Från och med nu kommer Virkesbörsens att göra sitt webb-tv-program Virkesstudion i samarbete med SKOGEN. Det är ett fördjupande program om virkesmarknaden med nyheter och prisuppdateringar, analyser och annat aktuellt som berör virkesmarknaden. Ungefär varannan vecka kommer ett nytt avsnitt.

Här kan du se det senaste avsnittet  (eller klicka på bilden).

Tittarna får svar på var i den ekonomiska cykeln virkesmarknaden befinner sig och ges dessutom handfasta tips och råd kring skogsskötsel.

Programmakarna uppger att de på ett lättsamt sätt vill bidra till ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige.

 – Vi är mycket glada och stolta för att nu kunna göra Virkesstudion i samarbete med tidningen Skogen. Tillsammans kan vi på ett bättre sätt dela med oss av relevant information till den som önskar bli uppdaterad på virkesmarknaden inför exempelvis en avverkning. Tidningen SKOGEN och Virkesbörsen strävar båda mot en mer transparent virkesmarknad där det är enkelt och roligt att bedriva ett lönsamt skogsbruk, säger Adam Aljaraidah, vd Virkesbörsen.

– Virkesbörsen är ett snabbfotat föredöme och en kraft som verkligen behövs på den svenska virkesmarknaden. Transparens och öppenhet gynnar alla och där spelar tidningen SKOGEN också en viktig roll. Våra läsare behöver relevant information inför de beslut man som skogsägare kan behöva ta. Därför har vi valt att vara med och göra Virkesstudion tillsammans med Virkesbörsen, säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen och generalsekreterare i föreningen Skogen.

Virkesbörsen är ett ungt företag som tillhandahåller en digital marknadsplats för köp och sälj av virke i Sverige.

Publicerad:
 • ”Slopa biotopregistrering vid avverkningsanmälan”

  Skogsstyrelsen vill sluta registrera nyckelbiotoper i samband med avverkningsanmälningar. Det framgår av ett förslag som idag går ut på remiss.
 • Annons
 • Virkesupplägg, björk

  Ny fond investerar i Baltikum

  FINANS. Det är ont om skogs­fonder, konstaterade SKOGEN i ett temanummer om investeringar förra året. Men tidigare i somras börsnoterades svenskförvaltade Skogsfond Baltikum. 
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons