Nu gör SKOGEN webb-tv

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Nu gör SKOGEN webb-tv tillsammans med Virkesbörsen. Aktualiteter om virkesmarknaden utlovas. Här kan du se senaste avsnittet.

Annons
Annons

Från och med nu kommer Virkesbörsens att göra sitt webb-tv-program Virkesstudion i samarbete med SKOGEN. Det är ett fördjupande program om virkesmarknaden med nyheter och prisuppdateringar, analyser och annat aktuellt som berör virkesmarknaden. Ungefär varannan vecka kommer ett nytt avsnitt.

Här kan du se det senaste avsnittet  (eller klicka på bilden).

Tittarna får svar på var i den ekonomiska cykeln virkesmarknaden befinner sig och ges dessutom handfasta tips och råd kring skogsskötsel.

Programmakarna uppger att de på ett lättsamt sätt vill bidra till ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige.

 – Vi är mycket glada och stolta för att nu kunna göra Virkesstudion i samarbete med tidningen Skogen. Tillsammans kan vi på ett bättre sätt dela med oss av relevant information till den som önskar bli uppdaterad på virkesmarknaden inför exempelvis en avverkning. Tidningen SKOGEN och Virkesbörsen strävar båda mot en mer transparent virkesmarknad där det är enkelt och roligt att bedriva ett lönsamt skogsbruk, säger Adam Aljaraidah, vd Virkesbörsen.

– Virkesbörsen är ett snabbfotat föredöme och en kraft som verkligen behövs på den svenska virkesmarknaden. Transparens och öppenhet gynnar alla och där spelar tidningen SKOGEN också en viktig roll. Våra läsare behöver relevant information inför de beslut man som skogsägare kan behöva ta. Därför har vi valt att vara med och göra Virkesstudion tillsammans med Virkesbörsen, säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen och generalsekreterare i föreningen Skogen.

Virkesbörsen är ett ungt företag som tillhandahåller en digital marknadsplats för köp och sälj av virke i Sverige.

Publicerad:
 • Fortsatt försämrad lönsamhet i skogsbruket

  Skogsbrukets lönsamhet fortsatte att falla under fjolåret, visar Skogsbruksindex.
 • Annons
 • Avverkningskostnad når Gudrun-nivå

  Kostnaderna för att föryngringsavverka fortsätter att öka. Inte sedan efter stormen Gudrun 2005 har de varit lika höga, enligt uppgifter från Skogsstyrelsen och Skogforsk.
 • Nu ska sågspånsolja bli bensin

  Kategorier: biobränslen, pyrolys
  Framställning av bioolja från sågspån tar nästa steg. Nu ska tusentals ton olja processas till bensin.
 • Annons
 • Norra Skog delar ut en halv miljard

  Kategorier: Norra Skog
  Skogsägarföreningen Norra Skogs 27 000 medlemmar får dela på en halv miljard kronor i vinstdelning.
 • ”Enskild skogsägare ska inte bära kostnaden för artskydd”

  SKOGENdebatt. Nej LRF, artskyddsutredningen säger inte att det är den enskilda markägaren som ensam ska ta ekonomiskt ansvar för att bevara naturvärden. Det skriver Daniel Bengtsson, Birdlife Sverige, i en slutreplik.
 • Annons