Nu gör SKOGEN webb-tv

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Nu gör SKOGEN webb-tv tillsammans med Virkesbörsen. Aktualiteter om virkesmarknaden utlovas. Här kan du se senaste avsnittet.

Annons
Annons

Från och med nu kommer Virkesbörsens att göra sitt webb-tv-program Virkesstudion i samarbete med SKOGEN. Det är ett fördjupande program om virkesmarknaden med nyheter och prisuppdateringar, analyser och annat aktuellt som berör virkesmarknaden. Ungefär varannan vecka kommer ett nytt avsnitt.

Här kan du se det senaste avsnittet  (eller klicka på bilden).

Tittarna får svar på var i den ekonomiska cykeln virkesmarknaden befinner sig och ges dessutom handfasta tips och råd kring skogsskötsel.

Programmakarna uppger att de på ett lättsamt sätt vill bidra till ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige.

 – Vi är mycket glada och stolta för att nu kunna göra Virkesstudion i samarbete med tidningen Skogen. Tillsammans kan vi på ett bättre sätt dela med oss av relevant information till den som önskar bli uppdaterad på virkesmarknaden inför exempelvis en avverkning. Tidningen SKOGEN och Virkesbörsen strävar båda mot en mer transparent virkesmarknad där det är enkelt och roligt att bedriva ett lönsamt skogsbruk, säger Adam Aljaraidah, vd Virkesbörsen.

– Virkesbörsen är ett snabbfotat föredöme och en kraft som verkligen behövs på den svenska virkesmarknaden. Transparens och öppenhet gynnar alla och där spelar tidningen SKOGEN också en viktig roll. Våra läsare behöver relevant information inför de beslut man som skogsägare kan behöva ta. Därför har vi valt att vara med och göra Virkesstudion tillsammans med Virkesbörsen, säger Bengt Ek, chefredaktör för tidningen och generalsekreterare i föreningen Skogen.

Virkesbörsen är ett ungt företag som tillhandahåller en digital marknadsplats för köp och sälj av virke i Sverige.

Publicerad:
 • Skotarkranar får ny vipparm

  Kategorier: Skotare, vipparm, John Deere
  John Deere förser flera av sina skotarkranar med en omgjord och förbättrad vipparm som tillval.
 • Annons
 • Mellanskog ändrar sin prissättning

  Mellanskog höjer priserna på timmer och gör samtidigt skillnad på medlemmar och icke medlemmar vid prissättning av massaved.
 • Se över din skog efter ovädret

  Skogsägare i norra Sverige uppmanas se över sin skog efter snöovädret. Men var noga med säkerheten, råder Skogsstyrelsen.
 • Annons
 • Här är gänget bakom Barkborrekollen

  Skogssverige har träffat gänget bakom Barkborrekollen, en tjänst som hjälper skogsägare att hålla koll på sin fastighet på distans.
 • Stora förluster av tropisk skog

  Kategorier: avskogning, regnskog, WWF
  En ny studie från WWF visar att en skogsyta nästan lika stor som Sverige förlorades i Asien, Syd- och Mellanamerika och Afrika mellan 2004 och 2017.  
 • Annons