Norra Skog höjer vedpriser

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Såväl massaved som bränsleved omfattas av prishöjningar hos Norra Skog.

Det är en fortsatt stark marknad för massaindustrin som gör att vedpriserna höjs. För björkmassaved är prishöjningen 60 kronor per kubikmeter fast mått under bark. För barrmassaved höjs priset med 45 kronor kubiken.
– Norra Skog är sedan drygt ett år tillbaka delägare i Husum Pulp och massaindustrin går verkligen bra. Givetvis ska det komma våra medlemmar till godo när de väljer att göra affärer med oss, kommenterar Patrik Jonsson, chef för skog och virke på Norra Skog, i ett pressmeddelande.
Skogsägarföreningen höjer också priset på bränsleved med 30 procent.
–  Ingen har nog heller undgått att energimarknaden är glödhet och för oss ser vi en god efterfrågan på bränsleved, säger han.
Norra Skog beskriver att trävarumarknaden gått från ”episka höjder” i samband med epidemin till att ha svalnat rejält. Trots det väljer man att låta sågtimmerpriset vara oförändrat. Det handlar om att Norra Skog som ekonomisk förening har som uppgift att vara prisbildande och skapa trygghet över tid, förklarar man.

 

Annons
Annons

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Aska skyddar mot snytbagge

  Snytbaggar vill inte gnaga på skogsplantor som tagit upp ämnen från aska, visar ny forskning.
 • Annons
 • Tjäderärende prövas i Högsta domstolen

  Ett ärende rörande en avverkning som stoppades på grund av tjäder kommer att prövas av Högsta domstolen.
 • Klimatförändringar minskar kolbindning i regnskog

  ​​​​​​​Klimatförändringar kan minska regnskogens förmåga att binda koldioxid. Fotosyntesen i bladen fungerar sämre vid ökad hetta, enligt en ny avhandling från Göteborgs universitet.
 • Annons
 • Nytt nummer på gång!

  Vilken dag som helst får prenumeranterna SKOGEN 9/2022 i brevlådan – men redan nu finns nya numret tillgängligt i digital form. För både prenumeranter och alla andra. Temat den här månaden är Natur- och viltvård.
 • Forskarupptäckt kan göra träd torktåliga

  Vid studier av lignin gjorde forskare en upptäckt som kan användas för att göra träd mer motståndskraftiga mot torka.
 • Annons