Norra Skog höjer massavedspriser

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
virkesmarknad
Foto: Norra Skog.
Norra skog höjer priserna på såväl barr- som lövmassaved med 20 kronor kubikmetern.

Norra Skogs virkeschef Patrik Jonsson säger i ett pressmeddelande att det är flera faktorer som gör att de ”känner sig trygga med prishöjningen”. Det handlar om delägande i Husum Pulp, konjunkturen för avsalumassa och lagernivåerna. Höjningen är på 20 kronor per kubikmeter fast under bark och gäller alltså både löv- och barmassaved.

Annons
Annons

– Utöver det kommer vi ytterligare premiera tillgängligheten för leveranser under barmarkssäsongen genom förstärkta bärighetspremier för timmer. För leveransvirke förstärks också leveranstidspremierna, säger Patrik Jonsson

Norra Skog uppger också att de sedan i höstas har en ny vinstdelningsstrategi som gynnar medlemmar som med en jämn och hög aktivitet använder sig av föreningens produkter och tjänster i sitt skogsföretagande. En tanke, menar de, med strategin är att långsiktigt öka virkespriset samtidigt som extrema prisvariationer undviks.

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Våga vara nyfiken på jämställdhetsarbete”

  ”Jag tycker att reflektion är en nyckel i jämställdhetsarbete. Om man vågar vara nyfiken så kommer man långt.” Det säger Susanne Öberg i Sista ordet i tidningen SKOGEN.
 • Annons
 • ”EU-förslag hotar svensk skogsindustri”

  EU-förslag rörande markanvändning skulle minska de svenska avverkningarna i en omfattning som hotar en stor del av den svenska skogsindustrin, enligt Svebio.
 • Så mycket avverkningsanmäldes i fjol

  Den avverkningsanmälda arealen ökade med fyra procent i fjol. På länsnivå var dock variationerna stora. Halland stack ut med en ökning på 45 procent.
 • Annons
 • Vida förvärvar hyvleri

  Kategorier: Vida. V-Timber
  Vida-koncerner förvärvar hyvleriet V-Timber i Vrigstad i Sävsjö kommun.
 • Har skogsmark blivit för dyr?

  Under 2021 fortsatte priserna på skogsfastigheter att stiga över nästan hela landet. Har det gått för långt? Har för mycket av skogen blivit rena investeringsobjekt? Har du själv fått avstå markköp – eller frestats att sälja? Är värdeökningen rent av bara bra för den som äger skog? Svara på månadens fråga!
 • Annons