Norra Skog delar ut en halv miljard

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norra Skog
Skogsägarföreningen Norra Skogs 27 000 medlemmar får dela på en halv miljard kronor i vinstdelning.

Norra Skog, som bildades genom en sammanslagning av Norra Skogsägarna och Norrskog, har varit verksamma sedan våren 2020. 
– Det är med stor glädje som vi konstaterar att effekten av vår fusion redan under första året skapat högt värde för våra medlemmar och att vi kan planera för framtida vinstutdelningar. Det är verkligen ett bevis på att vi tillsammans är starkare än var och en för sig, säger Torgny Hardselius, ordförande för Norra Skog, i ett pressmeddelande.
Enligt Norra Skog har man en strategi för vinstdelning som premierar långsiktighet, bra skogsskötsel och minimerar risken för  prisspekulationer. Vinstutdelningen gör att en medlem i föreningen kommer få betydligt mer utdelning vid en affär än det som visas i prislistan, uppger föreningen,
– Detta kommer vara ett effektivt vaccin mot toppar och dalar på en snårig virkesmarknad och göra våra medlemmars företagande långsiktigt lönsam, säger Norra Skogs vd Pär Lärkeryd. 
 
Publicerad:
 • Aska skyddar mot snytbagge

  Snytbaggar vill inte gnaga på skogsplantor som tagit upp ämnen från aska, visar ny forskning.
 • Annons
 • Tjäderärende prövas i Högsta domstolen

  Ett ärende rörande en avverkning som stoppades på grund av tjäder kommer att prövas av Högsta domstolen.
 • Klimatförändringar minskar kolbindning i regnskog

  ​​​​​​​Klimatförändringar kan minska regnskogens förmåga att binda koldioxid. Fotosyntesen i bladen fungerar sämre vid ökad hetta, enligt en ny avhandling från Göteborgs universitet.
 • Annons
 • Nytt nummer på gång!

  Vilken dag som helst får prenumeranterna SKOGEN 9/2022 i brevlådan – men redan nu finns nya numret tillgängligt i digital form. För både prenumeranter och alla andra. Temat den här månaden är Natur- och viltvård.
 • Forskarupptäckt kan göra träd torktåliga

  Vid studier av lignin gjorde forskare en upptäckt som kan användas för att göra träd mer motståndskraftiga mot torka.
 • Annons