Norra Skog delar ut en halv miljard

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norra Skog
Skogsägarföreningen Norra Skogs 27 000 medlemmar får dela på en halv miljard kronor i vinstdelning.

Norra Skog, som bildades genom en sammanslagning av Norra Skogsägarna och Norrskog, har varit verksamma sedan våren 2020. 
– Det är med stor glädje som vi konstaterar att effekten av vår fusion redan under första året skapat högt värde för våra medlemmar och att vi kan planera för framtida vinstutdelningar. Det är verkligen ett bevis på att vi tillsammans är starkare än var och en för sig, säger Torgny Hardselius, ordförande för Norra Skog, i ett pressmeddelande.
Enligt Norra Skog har man en strategi för vinstdelning som premierar långsiktighet, bra skogsskötsel och minimerar risken för  prisspekulationer. Vinstutdelningen gör att en medlem i föreningen kommer få betydligt mer utdelning vid en affär än det som visas i prislistan, uppger föreningen,
– Detta kommer vara ett effektivt vaccin mot toppar och dalar på en snårig virkesmarknad och göra våra medlemmars företagande långsiktigt lönsam, säger Norra Skogs vd Pär Lärkeryd. 
 
Publicerad:
 • Skogspodden synar specialsortiment

  I avsnitt 85 intervjuar Per Jonasson, Skogspodden, Tomas Birgersson som är utsynare på Rundvirke. Han berättar om specialsortiment som kan vara lönsamma.
 • Annons
 • Värre barkborreangrepp än väntat

  Kategorier: skogsskador, granbarkborre
  Skadorna av granbarkborre blev skyhöga även i år. Den förväntade minskningen uteblev, visar SLU:s inventering.
 • Nu kommer nya SKOGEN!

  I början av nästa vecka ska SKOGEN 11/2021 trilla ner i brevlådorna hos prenumeranterna – men redan nu kan du läsa den i digital form. Temat den här månaden är Hyggesfritt.
 • Annons
 • Nu finns kartor över landets diken

  Forskare har tagit fram nya digitala kartor över merparten av Sveriges diken. Kartorna är tillgängliga för alla.
 • Fler tror på stigande virkespriser

  Kategorier: Skogsbarometern 2021
  Fler skogsägare tror på stigande priser för såväl timmer som massaved, enligt Skogsbarometern. Men äganderätten utgör ett orosmoln.
 • Annons