Nokia 5500 Sport: Mobil för krävande miljöer

29 juni 2007 Nokia fortsätter med att utveckla mobiler för krävande miljöer.

Nokia 5500 Sport: Mobil för krävande miljöer

Efter den något klumpiga modellen 6250 kom lite nättare produkter i form av 5140 (som hade en del problem med knappsatsen) och 5140i. Den senare lever vidare parallellt med trippelbandstelefonen 5500 Sport som har en lite annan och modernare design samt bjuder på fler funktioner.

Modellen har en stålstomme som enligt Nokia ska ge en ökad hållbarhet och motståndskraft mot stötar, vatten och smuts. Hur fungerar detta i praktiken?

Vi plågade 5500 Sport ganska rejält genom nedfrysning till cirka —20 grader, upphettning till +100 grader och en hel del fall från drygt 1-1,5 meters höjd samt en och annan dusch med vatten. Resultat? Även om skalet fick lite skönhetsfläckar fortsatte 5500 Sport att fungera precis som vanligt!
Med undantag för när vi skulle använda den precis efter besöket i frysen. Då tvekade den en minut eller så. Men genom att koppla den till batteriladdaren piggnade den snabbt till.

Nokia 5500 Sport är ganska skön att greppa, har en liten men hyfsad skärm samt en ”knappsats” som är bra märkt med vita tecken mot en svart yta. En yta som ger bra friktion mot fingrarna när man ska knappa in något. Navigationsknappen i mitten är däremot alldeles för halkig och blank.

Nokia 5500 Sport har en riktigt bra radiodel med lite brus och många kanaler.
Modellen klarar att läsa upp SMS meddelande. En kul och kanske till och med användbar funktion. Men det känns som om Nokia inte gjort hemläxan. Många gånger är det svårt att höra vad uppläsaren säger.

Text: Hans Knodt

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Cecilia Ullman är Moelven Byggmoduls första hållbarhetschef
SkogenJobb