Nedläggningshotad golvfabrik får ny chans

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Efter nedläggningsbeskedet från Södra: Nu får parkettgolvtillverkaren Berg & Berg i Kallinge nya ägare.

 Den 21 november meddelade Södra att man inleder en process om nedläggning av parkettgolvtillverkaren Berg & Berg med 60 anställda.

Annons
Annons

Efter beskedet har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, ägare av Mor-Gerd gruppen samt Profura gruppen, valt att ta över verksamheten.

– Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten, säger Bernt Ivarsson i ett pressmeddelande från Södra.

Att Berg & Berg är marknadsledande inom ekologisk parkett spelar stor roll för den nya ägaren.

–Aktsamhet om miljön ligger i tiden så jag tror att vi tillsammans kan göra något riktigt bra av verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson.

Ivarsson verksamhet grundades 1974 och är baserad i Göteborg.  Ett 20-tal företag ingår i koncernen som omsatte 3,2 miljarder under 2017.

Södra kommer att fortsätta leverera råvara från sina medlemmars skogar till Berg & Berg.

Publicerad:
 • Skogssektorn vill utveckla skonsam maskin

  Skogssektorn går samman för att utveckla en skogsmaskin som ger mindre markpåverkan och kan köras större delar av året.
 • Annons
 • Gödslad gran växer dubbelt så snabbt

  Genom att gödsla ung granskog kan tillväxten fördubblas. Det gäller, lite förvånande, även landets norra delar, visar ny forskning.
 • Inger Sandström

  Inger vet hur kultur ska vårdas

  SILVERKVIST. Inger Sandström har sitt främsta fritidsintresse som yrke. Hon är arkeolog som bland annat ger råd om kulturlämningar i skogslandskapet.
 • Annons
 • 11 000 skador efter Alfrida

  Stormen Alfrida den 2 januari  orsakade 11 000 skador i Sverige. Cirka 266 miljoner kronor kommer att betalas ut av försäkringsbolagen, enligt statistik från Svensk Försäkring.
 • Rådig timmerbilsförare räddade tvååring

  När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Nu prisas föraren för sin insats.
 • Annons