Nedläggningshotad golvfabrik får ny chans

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Efter nedläggningsbeskedet från Södra: Nu får parkettgolvtillverkaren Berg & Berg i Kallinge nya ägare.

 Den 21 november meddelade Södra att man inleder en process om nedläggning av parkettgolvtillverkaren Berg & Berg med 60 anställda.

Annons
Annons

Efter beskedet har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, ägare av Mor-Gerd gruppen samt Profura gruppen, valt att ta över verksamheten.

– Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten, säger Bernt Ivarsson i ett pressmeddelande från Södra.

Att Berg & Berg är marknadsledande inom ekologisk parkett spelar stor roll för den nya ägaren.

–Aktsamhet om miljön ligger i tiden så jag tror att vi tillsammans kan göra något riktigt bra av verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson.

Ivarsson verksamhet grundades 1974 och är baserad i Göteborg.  Ett 20-tal företag ingår i koncernen som omsatte 3,2 miljarder under 2017.

Södra kommer att fortsätta leverera råvara från sina medlemmars skogar till Berg & Berg.

Publicerad:
 • Nationella nyckelbiotopsinventeringen upphör

  I riksdagens budgetunderlag saknas pengar till en landsomfattande nyckelbiotopsinventering vilket gör att den nu upphör, meddelar Skogsstyrelsen. Även anslaget som ska ersätta skogsägare vid skydd av skog minskas kraftigt.
 • Annons
 • Ny mässa har fokus på skogsmaskiner

  Nu lanserar Maskinleverantörerna en mässa med fokus på maskiner och utrustning för storskaligt skogsbruk.
 • ”Träbyggande snabbar upp klimatkampen”

  DEBATT  Med tanke på det växande klimathotet och en byggsektor med enormt stort klimatavtryck måste omställningen till hållbart byggande gå snabbare. Både lösningen och kapaciteten finns om vi väljer trä som byggnadsmaterial– naturens klimatsmarta svar på betong, skriver Mikael Eliasson, Svenskt Trä.
 • Annons
 • Lär känna en grangeneral 

  Grangeneral, huggnings- eller PR-ansvarig.  Bakom titlarna finns jägmästarstudenter som enligt traditionen säljer julgranar i Stockholm. Här kan du lära känna dem.
 • Många fåglar i produktionsskogen

  En ny undersökning visar att vissa fågelarter som förknippas med äldre skog och höga naturvärden är vanliga i produktionsskogar.
 • Annons