Nedläggningshotad golvfabrik får ny chans

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Efter nedläggningsbeskedet från Södra: Nu får parkettgolvtillverkaren Berg & Berg i Kallinge nya ägare.

 Den 21 november meddelade Södra att man inleder en process om nedläggning av parkettgolvtillverkaren Berg & Berg med 60 anställda.

Annons
Annons

Efter beskedet har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, ägare av Mor-Gerd gruppen samt Profura gruppen, valt att ta över verksamheten.

– Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten, säger Bernt Ivarsson i ett pressmeddelande från Södra.

Att Berg & Berg är marknadsledande inom ekologisk parkett spelar stor roll för den nya ägaren.

–Aktsamhet om miljön ligger i tiden så jag tror att vi tillsammans kan göra något riktigt bra av verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson.

Ivarsson verksamhet grundades 1974 och är baserad i Göteborg.  Ett 20-tal företag ingår i koncernen som omsatte 3,2 miljarder under 2017.

Södra kommer att fortsätta leverera råvara från sina medlemmars skogar till Berg & Berg.

Publicerad:
 • Värmekarta

  Naturvård med ekonomitänk

  FORSKNING. Om man kan skydda skog som är dyr att avverka kan man gynna både ekonomiska och biologiska värden och även undvika konflikter. Forskare vill utveckla en metod att identifiera lämpliga områden.
 • Annons
 • Timmerbil vid mätstation

  Nu kan mer rötved bli massaved

  SYSTEMBYTE. Massavedens nya kvalitetsklasser kan göra dagens energived till massaved. I alla fall i högkonjunktur. På sikt kan det höja virkespriserna.
 • Ulf Rydja

  Klimatguide ger framtidsfrågor en skjuts

  Hur ska man tänka om klimatet och den egna skogen? En tankeväckande möjlighet att få några svar finns med Skogsstyrelsens klimatguide på nätet. SKOGEN testar.
 • Annons
 • Hjälp forskare att rädda asken

  ”Hjälp oss att rädda den utrotningshotade asken”. Nu ber forskare om allmänhetens hjälp att hitta friska träd som behövs för att få fram en ny, frisk askpopulation.
 • Ökad försäljning av limträ

  Limträ tar andelar i byggbranschen trots minskat bostadsbyggande.
 • Annons