Mönsteråssågen drar tillbaks permitteringar

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Per Pixel Petersson.
Södra drar tillbaka de korttidspermitteringar som infördes vid sågverket och i hamnen i Mönsterås under april.

Bakgrunden till permitteringarna var minskad efterfrågan relaterad till pågående pandemi.

Annons
Annons

”Vi beslutade om korttidspermitteringar på grund av att Storbritannien stängde. Marknaden där håller sakta på att öppna upp sig och vi har även hittat nya affärsmöjligheter, därför väljer vi att återgå till normal produktionstakt i Mönsterås redan den 18 maj”, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood.

I början av april meddelade Södra att man inför korttidspermitteringar vid sågverken i Orrefors, Mönsterås och Hamina i Finland samt hamnen i Mönsterås, mot bakgrund av minskad efterfrågan. Nu börjar dock Storbritannien att öppna upp och Södra har under tiden också hittat nya affärsmöjligheter. Därför kom beskedet redan i slutet av april att Orrefors drar tillbaka sina korttidspermitteringar och nu är det även dags för Mönsterås att återta sina.

”Vi var lågt bemannade i Mönsterås redan innan krisen och kommer nu därför att behöva anställa 5-6 nya medarbetare när vi går upp i full produktion”, säger Jörgen Lindquist.

Södra avvaktar dock med att köra igång sågverket i Hamina som i princip helt levererar till Storbritannien.
 

 

 

Publicerad:
 • Väntad nedgång för Sveaskog

  Kategorier: Sveaskog
  Sveaskogs operativa rörelseresultat sjönk med 28 procent för årets nio första månader jämfört med samma period förra året.
 • Annons
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Annons
 • Kraftigt resultatfall för Södra

  Kategorier: Södra
  Lägre priser på avsalumassa tyngde Södras kvartalsresultat. Detta trots högre leveransvolymer av huvudprodukterna jämfört med i fjol.
 • Ungskogsröjning ökar

  Allt större areal sköts i den brukade skogen. Det gäller framför allt genom röjning. Plantering ökar också, men knappast med contortatall som dalar i popularitet.
 • Annons