Modern ledarstil gav entreprenörspris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Åke Kristoffersson (till höger) fick Gröna arbetsgivares pris Årets unga skogsentreprenör.
Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör går i år till Åke Kristoffersson. Han driver företaget Kvista Skog AB beläget i Björna utanför Örnsköldsvik.

Åke Kristoffersson belönas för sin starka drivkraft för att utveckla sitt företagande i kombination med att han månar om de anställda. En föredömligt modern ledarskapsstil, ansåg juryn.

Annons
Annons

 ”Åke Kristoffersson värdesätter balans i livet. Han har under året även engagerat sig i Skogsentreprenörerna. Med sin professionella syn på att driva företag och lyhördhet inför kundens önskemål och krav är han därför  en värdig mottagare av priset”, står det i motiveringen.

Priset Årets unga Skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk av Gröna arbetsgivare. Juryn bestod i år av representerar från Skogsentreprenörerna och Stora Enso. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Publicerad:
 • Skogssektorn vill utveckla skonsam maskin

  Skogssektorn går samman för att utveckla en skogsmaskin som ger mindre markpåverkan och kan köras större delar av året.
 • Annons
 • Gödslad gran växer dubbelt så snabbt

  Genom att gödsla ung granskog kan tillväxten fördubblas. Det gäller, lite förvånande, även landets norra delar, visar ny forskning.
 • Inger Sandström

  Inger vet hur kultur ska vårdas

  SILVERKVIST. Inger Sandström har sitt främsta fritidsintresse som yrke. Hon är arkeolog som bland annat ger råd om kulturlämningar i skogslandskapet.
 • Annons
 • 11 000 skador efter Alfrida

  Stormen Alfrida den 2 januari  orsakade 11 000 skador i Sverige. Cirka 266 miljoner kronor kommer att betalas ut av försäkringsbolagen, enligt statistik från Svensk Försäkring.
 • Rådig timmerbilsförare räddade tvååring

  När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Nu prisas föraren för sin insats.
 • Annons