Modern ledarstil gav entreprenörspris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Åke Kristoffersson (till höger) fick Gröna arbetsgivares pris Årets unga skogsentreprenör.
Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör går i år till Åke Kristoffersson. Han driver företaget Kvista Skog AB beläget i Björna utanför Örnsköldsvik.

Åke Kristoffersson belönas för sin starka drivkraft för att utveckla sitt företagande i kombination med att han månar om de anställda. En föredömligt modern ledarskapsstil, ansåg juryn.

Annons
Annons

 ”Åke Kristoffersson värdesätter balans i livet. Han har under året även engagerat sig i Skogsentreprenörerna. Med sin professionella syn på att driva företag och lyhördhet inför kundens önskemål och krav är han därför  en värdig mottagare av priset”, står det i motiveringen.

Priset Årets unga Skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk av Gröna arbetsgivare. Juryn bestod i år av representerar från Skogsentreprenörerna och Stora Enso. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Publicerad:
 • Nationella nyckelbiotopsinventeringen upphör

  I riksdagens budgetunderlag saknas pengar till en landsomfattande nyckelbiotopsinventering vilket gör att den nu upphör, meddelar Skogsstyrelsen. Även anslaget som ska ersätta skogsägare vid skydd av skog minskas kraftigt.
 • Annons
 • Ny mässa har fokus på skogsmaskiner

  Nu lanserar Maskinleverantörerna en mässa med fokus på maskiner och utrustning för storskaligt skogsbruk.
 • ”Träbyggande snabbar upp klimatkampen”

  DEBATT  Med tanke på det växande klimathotet och en byggsektor med enormt stort klimatavtryck måste omställningen till hållbart byggande gå snabbare. Både lösningen och kapaciteten finns om vi väljer trä som byggnadsmaterial– naturens klimatsmarta svar på betong, skriver Mikael Eliasson, Svenskt Trä.
 • Annons
 • Lär känna en grangeneral 

  Grangeneral, huggnings- eller PR-ansvarig.  Bakom titlarna finns jägmästarstudenter som enligt traditionen säljer julgranar i Stockholm. Här kan du lära känna dem.
 • Många fåglar i produktionsskogen

  En ny undersökning visar att vissa fågelarter som förknippas med äldre skog och höga naturvärden är vanliga i produktionsskogar.
 • Annons