Modern ledarstil gav entreprenörspris

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Åke Kristoffersson (till höger) fick Gröna arbetsgivares pris Årets unga skogsentreprenör.
Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör går i år till Åke Kristoffersson. Han driver företaget Kvista Skog AB beläget i Björna utanför Örnsköldsvik.

Åke Kristoffersson belönas för sin starka drivkraft för att utveckla sitt företagande i kombination med att han månar om de anställda. En föredömligt modern ledarskapsstil, ansåg juryn.

Annons
Annons

 ”Åke Kristoffersson värdesätter balans i livet. Han har under året även engagerat sig i Skogsentreprenörerna. Med sin professionella syn på att driva företag och lyhördhet inför kundens önskemål och krav är han därför  en värdig mottagare av priset”, står det i motiveringen.

Priset Årets unga Skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk av Gröna arbetsgivare. Juryn bestod i år av representerar från Skogsentreprenörerna och Stora Enso. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Publicerad:
 • Värmekarta

  Naturvård med ekonomitänk

  FORSKNING. Om man kan skydda skog som är dyr att avverka kan man gynna både ekonomiska och biologiska värden och även undvika konflikter. Forskare vill utveckla en metod att identifiera lämpliga områden.
 • Annons
 • Timmerbil vid mätstation

  Nu kan mer rötved bli massaved

  SYSTEMBYTE. Massavedens nya kvalitetsklasser kan göra dagens energived till massaved. I alla fall i högkonjunktur. På sikt kan det höja virkespriserna.
 • Ulf Rydja

  Klimatguide ger framtidsfrågor en skjuts

  Hur ska man tänka om klimatet och den egna skogen? En tankeväckande möjlighet att få några svar finns med Skogsstyrelsens klimatguide på nätet. SKOGEN testar.
 • Annons
 • Hjälp forskare att rädda asken

  ”Hjälp oss att rädda den utrotningshotade asken”. Nu ber forskare om allmänhetens hjälp att hitta friska träd som behövs för att få fram en ny, frisk askpopulation.
 • Ökad försäljning av limträ

  Limträ tar andelar i byggbranschen trots minskat bostadsbyggande.
 • Annons