Minskade leveranser för Sveaskog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Sveaskogs operativa rörelseresultat för perioden januari – september uppgick till 819 miljoner kronor. Det är en minskning med 99 miljoner jämfört med samma period förra året.

Leveransvolymerna från Sveaskogs egen skog minskade med en procent och priserna med två procent.

Annons
Annons

- Sveaskog har också haft merkostnader på cirka 10 miljoner kronor i samband med upparbetning av stormfälld skog. I årets resultat ingår en engångsersättning från Naturvårdsverket med 60 miljoner kronor i samband med inrättande av naturreservat, kommenterar vd Per-Olof Wedin.

Totalt uppgick Sveaskogs försäljning av skogsråvara till 7,9 (7,9) miljoner fastkubikmeter under bark.

- I Sverige har produktionen av sågade trävaror legat på höga nivåer men har nu minskat något under perioden. Produktionen av granprodukter ökar medan furuprodukter minskar. Globalt ökar leveranserna av pappersmassa. Efterfrågan och produktionen av grafiska pappersprodukter fortsätter att minska medan kartong för förpackning, förpackningspapper och hygienprodukter ökar,  sammanfattar Per-Olof Wedin

 

 

 

 

Publicerad:
 • Därför får de Föreningen Skogens priser

  Föreningen Skogens pristagare uppmärksammades på Forum för bioekonomi idag där de även fick motta gratulationer av Kung Carl XVI Gustaf. Här kan du läsa motiveringarna.
 • Annons
 • Trävaror lyfte Södras första kvartal

  Ökade priser på sågade trävaror gav Södras rörelseresultat för första kvartalet ett kraftigt uppsving.
 • Håll koll på lastbilens brandskydd

  Om en timmerbil drabbas av brand utan att ha rätt släckningsutrustning är det inte säkert att försäkringen gäller. Medvetenheten om detta, och brandskyddsnormer överhuvudtaget, varierar, enligt Dafo Vehicle som utvecklar släckningssystem.
 • Annons
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Annons