Ministern kommer till Skogens dag i riksdagen

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
För fjärde året i rad arrangerar Föreningen Skogen tillsammans med Kristdemokraterna Skogens dag i riksdagen. Det är ett möte mellan politiker, skogsägare och skogens organisationer och företag.

I år ses vi den 11 april, mitt under Skogsnäringsveckan, i riksdagens ­gamla andrakammare. På programmet står dagsaktuella skogspolitiska frågor med konkreta fall i frågor som bland annat rör nyckelbiotoper och fjällnära avverkningar.

Annons
Annons

Jennie NilssonJennie Nilsson (S), landsbygdsminister.
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
I år får vi också ministerbesök, då Sveriges relativt färska landsbygds­minister Jennie Nilsson (S) kommer att inledningstala.

Evenemanget är öppet för alla, men antalet platser är begränsat. Anmälan görs via Kristdemokraterna, men en länk till formuläret finns även på skogen.se/riksdag19.

Du som är medlem i Föreningen ­Skogen – och/eller Spillkråkan, Ladviks skogsbrukarklubb och KD – har även möjlighet att delta i en rundvandring i riksdagens lokaler och äta en lättare lunch utan kostnad. 

Insläpp till Skogens dag i riksdagen sker klockan 12.15. Du som ska gå med på rundvandringen ska vara på plats klockan 10.30. 

Mer info och länk till anmälan finns på skogen.se/riksdag19.

Datum för Skogsnäringsveckan.

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons