Miljöbostäder byggs i trä

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
400 hyresbostäder kommer att byggas i Norrtälje Hamn, huvudsakligen i trä. Stadsdelen ska präglas av hållbarhetstänkande, enligt kommunen.

Husen byggs främst i massivträ  och kommer att ha träfasader. Projektet består av tre kvarter som ska bli en modern tolkning av Norrtäljes befintliga stadskärna. Kvarteren utgör cirka 20 procent av bostäderna i Norrtälje Hamn.

Annons
Annons

I de tre kvarteren ingår mer än 400 hyresrätter, verksamhetslokaler samt rymmer även en möjlig förskola.

-Trä är ett byggnadsmaterial som ger positiva förutsättningar för både arkitektur, gestaltning och bidrar till att Norrtälje Hamn blir en ekologiskt hållbar stadsdel, skriver Norrtälje kommun i ett pressmeddelande.

I samband med projektet kommer byggbolaget Slättö Förvaltning att använda sig av så kallade gröna bostadshyreskontrakt. Det innebär bland annat närodlingsmöjligheter, miljöutbildning, gemensam bilpool och elbåtar.  Området ska ge goda förutsättningar att leva hållbart, både socialt och miljömässigt

Publicerad:
 • Forskning gör träskivor vänligare och tåligare

  Två projekt vid Linneuniversitet ska göra träfiberskivor mer miljövänliga och återvinningsbara. Dessutom ska de stå emot väta bättre.
 • Annons
 • Skogsfond Baltikum ökar förvärvstakten

  Skogsfond Baltikum expanderar. Just nu pågår en nyemission i syfte att genomföra ytterligare skogsförvärv i Lettland och Litauen.
 • Virkesstudion #34 – Baltspecial #2

  I detta avsnitt gästas Virkesstudion av Carl Olén, vd på Skogsfond Baltikum.
 • Annons
 • Vilt i Skogspodden

  Nu finns avsnitt 68 av Skogspodden ute och där pratas en hel del viltbete och tall.
 • ”Sverige beräknar naturskydd ovanligt strängt”

  Kategorier: skyddad skog, LRF
  Det är stora skillnader i uppgifterna om hur mycket natur som är skyddad i Sverige. Naturvårdsverket uppger drygt 14 procent. Men om vi räknade som de flesta andra EU-länder skulle siffran vara 58 procent, menar LRF.
 • Annons