Mera skog och Norra skog går ihop

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Mera skog i Jämtland AB slås samman med Norra skog
Hos det expansiva rådgivningsföretaget Mera skog, som blir dotterbolag till skogsägarföreningen, kommer merparten av personalen att fortsätta under samma varumärke som tidigare. Några medarbetare hamnar dock i Norra Skogs verksamhetsområde och arbetar därför i deras namn.
– Vår affärsidé att skapa långsiktig och lönsamt ägande för skogsföretagare matchar Norra skogs vision, arbetssätt och struktur på ett bra sätt, så denna sammanslagning känns väldigt naturlig och rätt i tid. Vår ambition är också att expandera och utveckla verksamheten ytterligare, säger Mikael Mattsson, vd och en av ägarna till Mera skog, i ett pressmeddelande.
 
– Vi är glada över att Meraskog blir ett dotterbolag till Norra Skog eftersom vi aktivt har valt att behålla vårt nuvarande verksamhetsområde och medlemsorganisation. Den här sammanslagningen är vi övertygade kommer ge stor medlemsnytta för alla våra 27 000 medlemmar eftersom vi tillsammans skapar en möjlighet att utvecklas ytterligare. Vi stärker virkesförsörjningen vilket ger oss trygghet i att både utveckla våra industrier samtidigt som vi får ännu starkare muskler att förädla vårt tjänsteutbud till medlemmarna, säger Patrik Jonsson, Norra Skogs chef för affärsområdet skog och virke .  
 
Om verksamheten efter sammanslagningen: Varumärket Mera skog används hädanefter i Härjedalen, Hälsingland. Värmland och Småland.
Tre medarbetare kommer dock att börja arbeta under Norra Skogs flagg. De är nämligen verksamma inom skogsägarföreningens område som är från Jämtland i söder till nordliga Norrbotten.
 
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons