Mer pengar till regionala skogsstrategier

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Bengt Ek.
Landets 21 län får dela på ett extra anslag på 2,5 miljoner kronor för att arbeta med regionala skogsstrategier.

Under 2021 har tidigare 7 miljoner kronor betalats ut till de regionala strategierna som jobbar för att skogen ska bidra med hållbar tillväxt och nya jobb.

Annons
Annons

Skogsstyrelsen säger i ett pressmeddelande att man har fått signaler om att mer medel behövs., vilket nu har beviljats av regeringen.De regionala skogsprogrammen tas fram genom dialog mellan myndigheter samt skogliga företag och ideella organisationer. Tanken är att de ska behandla frågor med betydelse för samhällsutvecklingen som hållbart skogsbruk, skogens roll för klimatet samt stärkt konkurrenskraft för företagen. Arbetet ska också verka för en stabil och långsiktig kompetensförsörjning till skogsbruket och andra stödjande branscher. Länen och regionerna ansvarar för att koordinera arbetet.

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • ”Våga vara nyfiken på jämställdhetsarbete”

  ”Jag tycker att reflektion är en nyckel i jämställdhetsarbete. Om man vågar vara nyfiken så kommer man långt.” Det säger Susanne Öberg i Sista ordet i tidningen SKOGEN.
 • Annons
 • ”EU-förslag hotar svensk skogsindustri”

  EU-förslag rörande markanvändning skulle minska de svenska avverkningarna i en omfattning som hotar en stor del av den svenska skogsindustrin, enligt Svebio.
 • Så mycket avverkningsanmäldes i fjol

  Den avverkningsanmälda arealen ökade med fyra procent i fjol. På länsnivå var dock variationerna stora. Halland stack ut med en ökning på 45 procent.
 • Annons
 • Vida förvärvar hyvleri

  Kategorier: Vida. V-Timber
  Vida-koncerner förvärvar hyvleriet V-Timber i Vrigstad i Sävsjö kommun.
 • Har skogsmark blivit för dyr?

  Under 2021 fortsatte priserna på skogsfastigheter att stiga över nästan hela landet. Har det gått för långt? Har för mycket av skogen blivit rena investeringsobjekt? Har du själv fått avstå markköp – eller frestats att sälja? Är värdeökningen rent av bara bra för den som äger skog? Svara på månadens fråga!
 • Annons