Mellanskog vill vinstdela 36 miljoner

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genebild.
Mellanskogs styrelse föreslår en vinstutdelning till medlemmarna på närmare 36 miljoner kronor.
Vinstdelningen omfattar ränta på insatskapitalet samt värdet på levererat virke under 2019. Det handlar om 5,9 miljoner respektive 30 miljoner kronor
”Det är väldigt glädjande att konstatera att utvecklingen under året har varit stabil. Styrelsen bedömer att verksamheten även under resterande del av året kommer att löpa på i samma riktning. Prövad mot försiktighetsprincipen i lagen om ekonomiska föreningar är vinstutdelning därför rimlig”, säger Karin Perers, ordförande i Mellanskog, i ett pressmeddelande.
Styrelsen har beslutat att lägga sitt förslag om vinstutdelning på en extra föreningsstämma som hålls digitalt den 4 november.
Om förslaget godtas av stämman kan utdelningen komma till medlemmarna under andra halvan av november. 
Mellanskogs ordinarie stämma skulle ha ägt rum i maj men sköts upp på grund av den pågående coronapandemin.
 
Publicerad:
 • Virkesstudion #45 – svensk skogsstrategi

  I dagens avsnitt träffar Virkesstudion personer som på olika sätt arbetar med den svenska skogsstrategin.
 • Annons
 • ”Attityden mot skogsbruket måste ändras”

  SKOGENdebatt. Skogsbruket får allt sämre lönsamhet samtidigt som pålagorna ökar och äganderätten inskränks. Hur kan beslutsfattare göra så mot en näring som är så viktig för Sverige? Ändra attityd!  Det säger Karin Brunsberg, praktiker i skogsbruket sedan 50 år.
 • Äganderätten oroar mest

  Fler skogsägare än i fjol tror på ökade timmer- och fastighetspriser. Men äganderätten oroar allt fler, enligt Skogsbarometern.
 • Annons
 • Jenny Book

  Ny på jobbet: Jenny Book

  I april tog Jenny Book över ­kommunikationen på John Deere Forestry efter Dieter Reinisch som nu går i pension efter många år på företaget.
 • Frisk ask kartlagd

  I snart 30 år har askskottsjukan dragit fram som en löpeld över Europas askbestånd. Men vissa individer står emot. Nu har forskare funnit genetiska skillnader mellan motståndskraftiga och känsliga träd.
 • Annons