Mellanskog höjer massavedspriser

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Thomas Adolfsén. SKOGENbild.
Mellanskog höjer priset på gran- och barrmassaved med 20 kronor per kubikmeter i hela verksamhetsområdet.

Prishöjningen gäller nytecknade kontrakt från och med 1 september 2018. Leveransvirke som transportanmäls efter datumet får det nya priset.

Annons
Annons

Mellanskog höjer också priset på grot i stora delar av verksamhetsområdet.

Höjningen gäller levererade volymer till kund eller terminal från och med 1 september. Prishöjningen på grot varierar i Mellanskogs geografi, genomsnittlig prishöjning är 10 kronor per megawattimme.

Sommaren och vinterns extrema väder har inneburit utmaningar för produktionen, samtidigt finns en kontinuerligt hög efterfråga på råvara från industrin.

- Vi håller tempot uppe och kommer att fortsätta att leverera stora volymer till industrin, därför höjer vi nu priset på både massaved och grot. Det stärker skogsägarna och driver marknaden framåt, säger Sture Karlsson, vd för Mellanskog, i ett pressmeddelande.

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons