Mellanskog får stort skogsvårdsuppdrag

28 juli 2023 Mellanskog har avtalat om totalentreprenad gällande skogsvårdstjänster på hundratusentals hektar mark som tillhör Bergvik skog öst.

Mellanskog får stort skogsvårdsuppdrag
Genrebild.

Det femåriga avtalet omfattar helhetsansvar för skötsel av markinnehavet . 

Bergvik skog öst är en av landets största markägare med 360 000 hektar skog, mark och vatten i Uppland, Gästrikland,  Hälsingland och Dalarna.

Avtalet börjar gälla i januari 2025.

– Vi ser fram emot att utveckla samarbetet med Mellanskog och gemensamt forma våra framtida skogar, säger Sofia Berg, vd för Bergvik skog öst, i ett pressmeddelande.

Mellanskogs vd Fredrik Munter uppger att man är stolt över uppdraget. Den här typen av långsiktiga samarbeten innebär ökad medlemsnytta, anser han.

Uppdraget är också ett led i Mellanskogs satsning på lönsam och hållbar tillväxt de kommande åren.

– Genom affären med Bergvik skog öst utökar vi vår verksamhet inom skoglig förvaltning i linje med Mellanskogs uttalade ambition, säger Anna Furness, chef skoglig förvaltning.

Om MellanskogEn skogsägarförening med 27 600 medlemmar och med verksamhetsområde från Gotland i söder till Härjedalen i norr. 

Om Bergvik skog öst: ett markägande bolag som främst bedriver skogsbruk men även upplåter mark för exempelvis jakt, naturturism, täktverksamhet samt vind- och solkraft. Ägs till 89,9 procent av pensionsbolaget AMF och till 10,1 procent av Billerud.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb