Mellanskog startar rådgivning

19 oktober Mellanskog startar ekonomisk och juridisk rådgivning och vänder sig även till icke medlemmar.

Mellanskog startar rådgivning
Mellanskogs nya enhet ska ge råd kring ekonomiska och juridiska ärenden, som intrång, överlåtelser och annat. Foto: Bengt Ek.

Skogsägarföreningen har knutit till sig seniora ekonomer och jurister. De jobbar inom en ny enhet som erbjuder rådgivning både till medlemmar och andra skogsägare. Medlemmar erhåller dock en betydande rabatt på tjänsterna.

De kan röra sig om ekonomi och skatt, fastighetsöverlåtelser samt intrång. Eftersom skog ofta ägs i generationer inom samma familj, finns även jurister specialiserade på familjejuridik. De ska framför allt kunna hjälpa till i frågor som rör generationsskiften, testamenten och arv.    

–  Vi är både stolta och glada att vi har kunnat attrahera några av branschens bästa och mest erfarna kollegor att ta steget över och börja arbeta med oss. Förutom att vi vill att vår rådgivning ska vara marknadsledande finns en tydlig fördel med att ha den skogliga och den ekonomisk-juridiska rådgivningen samlad i en och samma organisation. Tillsammans kan vi erbjuda en bred flora av tjänster för att hjälpa skogsägarna under hela livscykeln i med och motgång, säger Joakim Frithiof, chef ekonomisk och juridisk rådgivning, i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb