Mellanskog ändrar sin prissättning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Mellanskog höjer priserna på timmer och gör samtidigt skillnad på medlemmar och icke medlemmar vid prissättning av massaved.
Mellanskog höjer priserna på timmer med mellan 20 och 50  kronor per kubikmeter toppmätt. Variationen beror på geografiskt läge. Samtidigt införs en differentiering i massavedspriser som gynnar medlemmar. Dessa får 20 kronor mer kubiken fast mått under bark för massaved än icke medlemmar.
”I mitten av förra året införde Mellanskog en medlemspremie på timmer och föreningen tar nu ytterligare kliv för att stärka mervärdet med medlemskapet”, säger Fredrik Munter, vd på Mellanskog, i ett pressmeddelande.
Samtidigt ändrar Mellanskog prissättningen på granmassaved. Orsaken uppges vara  förändringar i industristrukturen.
”Det innebär att granmassaved tas bort som sortiment i Härjedalen och Hälsingland. I Örebro, Dalarna och Gästrikland justeras priset på granmassaved ned till samma nivå som barrmassaved”.
Priset på bränsleved sänks med 30 kronor per kubik fast mått under bark i områden som angripits hårt av granbarkborre; Värmland, Örebro, Södermanland, Västmanland, Uppsala samt Stockholm. 
”Förändringen sker mot bakgrund av mycket högt utbud och höga lager i området”, uppger Mellanskog.
Skogsägarföreningen ändrade sina prislistor från och med årsskiftet.
 
Publicerad:
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Annons
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Fler nöjda med reservatsbildande

  Fler markägare än tidigare är nöjda över att ha inrättat naturreservat på sina marker.
 • Annons
 • Filma ditt skogsjobb

  Kategorier: Skogen i Skolan, SKOGSJOBB
  En liten film om just din jobbvardag i skogen kanske kan väcka intresse för sektorn hos unga. Så resonerar Skogen i Skolan som efterlyser bidrag om alla typer av skogsjobb.
 • Tysklands virkesexport accelererar

  Såväl avverkningar som rundvirkesexport ökade dramatiskt i Tyskland under förra året, enligt en analys från Wood Resources International.
 • Annons