Medlemskväll om Nationella skogsprogrammet

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Välkommen till en intressant kväll arrangerad av Ladviks Skogsbrukarklubb och Föreningen Skogen. Lennart Ackzell, LRF Skogsägarna, ger sin syn på arbetet med det nya Nationella Skogsprogrammet, som ska staka ut den strategiska färdriktningen för svenskt skogsbruk. Kom till Stockholm den 30 november klockan 18!
Regeringen har sedan hösten 2015 arbetat i bred dialog med organisationer och företag för att ta fram ett Nationellt Skogsprogram. Visionen för programmet är ”Skogen – det gröna guldet – ska bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt utvecklingen av en växande bioekonomi”.
 

I september i år lade fyra arbetsgrupper fram underlagsrapporter med strategiska rekommendationer, som nu är ute på remiss hos Föreningen Skogen, LRF och ytterligar hundra remissinstanser. Arbetet går nu in i nästa fas. Det är nu NSP ska ges en slutlig form – och det kommer att ha avgörande betydelse för skogsbrukare under lång tid framöver.

Varför vill Sverige ha ett Nationellt Skogsprogram? Hur kommer vi att få bruka våra skogar i framtiden? Hur kan vi skogsägare påverka det fortsatta arbetet med NSP? Var står LRF?

Lennart Ackzell är internationell samordnare inom LRF Skogsägarna och har suttit med i en av arbetsgrupperna i NSP. Lennart, som kan ses som en ambassadör för det svenska familjeskogsbruket, är jägmästare och skoglig doktor och har ett förflutet från Skogsstyrelsen och Näringsdepartementet.

Tid: Onsdagen den 30:e november 2016, kl 19:00 - ca 21:00.

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Per Albin-rummet.

Avgift: Fika 20:-.

Anmälan: Senast torsdag den 24:e november 2016 till info [at] ladviksskogsbrukarklubb [dot] se eller telefon (gärna sms) 070-375 59 10. Begränsat antal platser - anmälan krävs!

Annons
Annons

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Därför får de Föreningen Skogens priser

  Föreningen Skogens pristagare uppmärksammades på Forum för bioekonomi idag där de även fick motta gratulationer av Kung Carl XVI Gustaf. Här kan du läsa motiveringarna.
 • Annons
 • Trävaror lyfte Södras första kvartal

  Ökade priser på sågade trävaror gav Södras rörelseresultat för första kvartalet ett kraftigt uppsving.
 • Håll koll på lastbilens brandskydd

  Om en timmerbil drabbas av brand utan att ha rätt släckningsutrustning är det inte säkert att försäkringen gäller. Medvetenheten om detta, och brandskyddsnormer överhuvudtaget, varierar, enligt Dafo Vehicle som utvecklar släckningssystem.
 • Annons
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Annons