Mästerskap i timbersport sänds live

25 augusti 2021 På lördag möts den norska och svenska eliten i nordiska mästerskapen i timbersport. Arrangemanget körs utan publik men går att följa i livesändningar.

Mästerskap i timbersport sänds live

Det är i Stenkullen utanför Göteborg som de atletiska trädfällarna gör upp. Du kan följa tävlingarna live på Youtube och Facebook. Sändningarna inleds klockan 14.50 på lördag 28 augusti. 

Det har hunnit gå två år sedan de nordiska mästerskapen sist ägde rum. Då var det i norska Dølemo och svenskarna tog hem en trippelvinst.

Nu kommer norrmännen till Sverige och är laddade för revansch, enligt ett pressmeddelande från arrangören Stihl Timbersports. De tävlande möts i tre klasser. 

Nuvarande nordiska mästaren Ferry Svan ser fram emot att försvara mästartiteln.

– Jag känner mig i god form och fick ett bra bevis på det under European Nations-kvalet i början av juni. Jag fortsätter att träna och jobba hårt för att höja min lägsta nivå ytterligare. Det ska bli kul att tävla mot norrmännen igen och det är alltid en bra kamp under Nordiska mästerskapen. Senast var det tight in i det sista och det blir det säkert även i år, säger Ferry Svan som innehar titeln nordisk mästare sedan 2019. 

Stihl Timbersports är en internationell tävlingsserie inom atletisk trädfällning.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb