Många vill hålla klimatkurs

14 oktober 2021 Möjligheten att söka pengar för att anordna utbildningar om skog med inriktning miljö och klimat lockade många. Ansökningarna gällde dubbelt så mycket pengar mot vad som finns att dela ut.

Många vill hålla klimatkurs

Skogsstyrelsen har utlyst drygt 20 miljoner kronor till utbildningssatsningen. Ansökningar på över 50 miljoner kronor har kommit in. Utlysningen, som vänder sig till skogliga företag och organisationer, har nu stängt.

Carina Berggren ansvarar för stödet kompetensutveckling på Skogsstyrelsen. Hon tror att det finns flera anledningar till det stora söktrycket.

– Skogen är aktuell i samhällsdebatten på flera sätt, till exempel i klimatfrågan. Det kan bidra till att fler vill lära sig mer. Det finns ett sug efter kunskap för att kunna fatta bra beslut i sin verksamhet, säger hon i ett pressmeddelande.

Även pandemin har ökat efterfrågan på flexibla utbildningsformer.

– Vi ser att många vill anordna kurser som mixar digitala träffar med fysiska och överlag utveckla fler digitala alternativ, som webbseminarier, säger Carina Berggren

De utlysta pengarna ryms inom EU:s landsbygdsprogram och dess stöd till kompetensutveckling.

Stödet har funnits sedan 2016. Sedan starten har drygt 68 miljoner kronor beviljats för att anordna utbildningar inom olika skogliga ämnen som klimat, vatten och vilt.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Ievgen får pris för ligninskum
SkogsJobb