Många gillar sajt för skogsgillare

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Sveriges största skogliga facebooksida har nu passerat milstolpen 20 000 gillare. Intresset för skog ökar i takt med att allt fler gör anspråk på skogens olika värden, märker Marianne  Eriksson som driver sidan  ”Vi som gillar skog”.

Facebooksidan Vi som gillar skog vill bidra med fakta och funderingar om aktuella skogsfrågor.

Annons
Annons

– Det finns så mycket att fascineras av i skogen, så mycket gammal och ny kunskap värd att sprida. Vi vill vara en mötesplats för kunskap och diskussion om skogen som resurs ur ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv, en motvikt till osakligt tyckande och ”alternativa fakta”, kommenterar Marianne Eriksson i ett pressmeddelande.

”Vi som gillar skog” startades i april 2013.  Sidan drivs idag av Marianne Eriksson, gillaskog AB, med ekonomiskt stöd från sju olika skogsföretag och -organisationer. Målgrupp är skogsintresserad allmänhet men även skogsägare och andra verksamma i skogen. 

”Vi som gillar skog” har tre-fyra inlägg per vecka. Det senaste kvartalet har varje inlägg haft en total räckvidd på i snitt 35 000 personer. 46 procent av dem är kvinnor och 52 procent män. Bland både kvinnor och män finns de största läsargrupperna i åldersspannet 35-54 år. Stockholm är den ort som har flest besökare på sidan.

 

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons