Månadens fråga: Skulle du rekommendera skogsjobb?

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Hjälp till att berätta för ungdomar om de möjligheter som finns att jobba med skog! Det uppmanar SKOGEN på ledarplats i novembernumret. Men skulle du rekommendera ditt barn, eller andra ungdomar, att sikta på ett arbetsliv i svenskt skogsbruk? Svara på månadens fråga här!

Locktonerna är många. I SKOGEN nummer 11 berättar vi om Framtidsresan, eventet som har nått 140 000 ungdomar och berättat om skogen som en global bransch med många möjligheter, oavsett om man är intresserad av att köra maskin, av språk, matte eller ekonomi.

Annons
Annons

Och i ledaren lyfter vi fram sjuksköterskan som ville bli jägmästare men blev avrådd – för att hon var tjej!

Ledaren avslutas: ”Företag och skogsbrukare behöver visa ungdomar utan skog i släkten att skogssektorn erbjuder det de vill ha: meningsfulla jobb, roliga arbetskamrater, bra arbetsmiljö, bra betalt och en säker arbetsmarknad. Allt det borde skogsbranschen kunna erbjuda!”

Berätta här vad du säger till ungdomar som står inför sitt livs vägval!

Ledare: Jobbet går i arv
Om Framtidsresan: Väckelsemöte för skog

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Sveaskogs ordförande utfrågas i riksdagen

  Kategorier: Sveaskog, Altinget
  Riksdagsledamöter har kallat Sveaskogs ordförande samt näringsministern till utfrågning. Sparkandet av Sveaskogs vd Hannele Arvonen har väckt frågor, enligt Altinget.
 • Annons
 • Ny simulator ska ge äkta skogskänsla

  Ponsse har tagit fram en helt ny simulator för skogsmaskinoperatörer. "Utbildningsmiljön känns som att vara ute i skogen", enligt maskintillverkaren.
 • Nya borren berättar mer

  Den elektroniska tillväxtborren ger mer information än den traditionella, men mindre ingrepp i trädet. För dyr för gemene man, troligen, men mycket användbar för forskningen.
 • Annons
 • Ikea presenterar ny skogsagenda

  Ikea lanserar en ny global skogsagenda. Möbelföretaget säger sig vilja göra ansvarsfullt skogsbruk till norm över hela världen -  och inte bara i skogar där de hämtar sitt råmaterial.
 • Prislyft för skogsmark under pandemiåret

  Kategorier: skogspriser, virkesmarknad
  Priset på skogsmark ökade med i genomsnitt 4,1 procent under 2020 och nådde rekordnivåer, enligt fastighetsmäklaren Ludvig och Co. Störst var prisökningen i fjällnära områden.
 • Annons