Månadens fråga: Skulle du rekommendera skogsjobb?

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Hjälp till att berätta för ungdomar om de möjligheter som finns att jobba med skog! Det uppmanar SKOGEN på ledarplats i novembernumret. Men skulle du rekommendera ditt barn, eller andra ungdomar, att sikta på ett arbetsliv i svenskt skogsbruk? Svara på månadens fråga här!

Locktonerna är många. I SKOGEN nummer 11 berättar vi om Framtidsresan, eventet som har nått 140 000 ungdomar och berättat om skogen som en global bransch med många möjligheter, oavsett om man är intresserad av att köra maskin, av språk, matte eller ekonomi.

Annons
Annons

Och i ledaren lyfter vi fram sjuksköterskan som ville bli jägmästare men blev avrådd – för att hon var tjej!

Ledaren avslutas: ”Företag och skogsbrukare behöver visa ungdomar utan skog i släkten att skogssektorn erbjuder det de vill ha: meningsfulla jobb, roliga arbetskamrater, bra arbetsmiljö, bra betalt och en säker arbetsmarknad. Allt det borde skogsbranschen kunna erbjuda!”

Berätta här vad du säger till ungdomar som står inför sitt livs vägval!

Ledare: Jobbet går i arv
Om Framtidsresan: Väckelsemöte för skog

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons