Lyft pension tidigt!

Bild för Karin Bernle Written by Karin Bernle On the
När vi blir äldre minskar benägenheten att konsumera. Det talar för att lyfta pensionen i ett tidigt skede. Så resonerar Björn Lundgren i sin bok Driva företag som pensionär.

I juninumret av tidningen SKOGEN går vi igenom vilka pensionsval skogliga egenföretagare kan göra.

Annons
Annons

– Som skogsägare kan du helt eller delvis ta ut din pension vid 61 års ålder för att till exempel kunna arbeta med egen skog. Samtidigt som du i den omfattning som känns lämplig har full valfrihet att fortsätta att arbeta i ditt företag eller där du är anställd.

Du är helt fri att ta ut pensionen när du vill, exempelvis vartannat år, eller varannan månad eller bara på sommaren eller...

SKOGEN 6-7/2014

Läs SKOGEN på papper eller digitalt
Hela artikeln
och ännu fler tips inför skogspensionen finns i det senaste numret av SKOGEN.
Prenumerera på tidningen SKOGEN. Tips och inspiration inom skogsskötsel, virkesmarknad och teknik. 11 nr 567 kr. 50 kr rabatt för medlemmar i Föreningen Skogen.
Skogen på nätet. Gratis för medlemmar i Föreningen Skogen här.
Sök i gamla nummer av tidningen. Fritextsök. Gratis för medlemmar i Föreningen Skogen här.
För läsplatta: Köp SKOGEN nummer 6-14 för läsplatta på Qiozk.
 

Publicerad:
Bild för Karin Bernle
Karin Bernle
Frilansjournalist
 • "Från biologi till företagande”

  Jägmästarutbildningen kan leda till jobb där man arbetar med allt ifrån biologi till affärer och företagande, säger en av dem som slår ett slag för utbildningen i Skogssveriges intervjuserie.
 • Annons
 • Är din skog lagom stor?

  Den genomsnittliga skogsfastigheten i Sverige är cirka 50 hektar. Är det lagom mycket? Eller skulle du själv vilja köpa till och pröva att försörja dig på skogen? Svara på Månadens fråga!
 • Beredskapspärm ska förbättra samordning

  I Göinge-Kristianstad ska man ta fram en beredskapspärm som kan användas för att samordna brandbekämpning.  Pärmen ska bland annat innehålla listor över frivilliga samt tillgänglig utrustning.
 • Annons
 • Ny  skogsägarförening vill bredda brukandet

  Nu bildas en ny skogsägarförening som inte sysslar med virkeshandel. Föreningen skogens mångbruk vill att både produktionsskogar och skyddad skog ska ses som en resurs.
 • Nu svärmar granbarkborren

  Granbarkborren har börjat svärma över hela landet.  Det är nu som skogsägare har möjlighet att begränsa skadorna, enligt Skogsstyrelsen.
 • Annons