LRF Skog får ny erfaren ordförande

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Paul Christensson. Foto: LRF.
Paul Christensson, 60 år, har varit aktiv i skogsägarrörelsen i mer än halva sitt liv. Nu blir han ny ordförande för LRF Skog.

Paul Christensson sitter på skördetröskan när SKOGEN ringer. 

Annons
Annons

Han är van att balansera många sysslor samtidigt. Tillsammans med sin och broderns familj driver han företag med inriktning jord- och skogsbruk samt turism på Bohuskusten. Och så innehar han en rad förtroendeposter.

 I drygt 30 år har han varit aktiv i skogsägarrörelsen. Därför tror Paul Christensson att hans startsträcka som ordförande blir ganska kort. Och han är klar över vilket som kommer att bli den dominerande frågan under hans första år.

–  Ägande och brukanderätten. Regeringen har ju tillsatt en utredning om med syfte att stärka den. Utredningen  ska vara klar i juni 2020 och vi tycker att dess direktiv känns bra. Vi vill gärna bidra på ett konstruktivt sätt.

Men det finns andra frågor som han brinner för som innovation och utveckling. Det är frågor som ska vara ständigt närvarande, anser han. Det gäller såväl skogsföretagens produktutveckling som skogsbrukets arbete med förbättrade metoder och ny teknik.

– Jag upplever nog att skogsnäringen är ganska bra på det här men det är ett område som man aldrig blir färdig med, man får aldrig ge sig.

Det finns flera bra exempel, anser han, exempelvis hos Södra och inte minst Skogforsk som  är oerhört viktiga för näringen.

– Det här hör ihop med kompetensförsörjningen. Teknikutveckling är mycket viktigt för att locka och behålla exempelvis duktiga skogsentreprenörer, säger han.

Bosatt på gården, som är familjens arbetsplats, flyter jobb och fritid gärna ihop. Men han försöker ta sig tid att umgås  barnbarnen.

– Och så tycker jag mycket om att vandra och åka skidor, säger Paul Christensson.

Om Paul Christensson: Ny ordförande för LRF Skog. Är även vice ordförande i LRFs riksförbundsstyrelse samt vice ordförande i Södra Skogsägarna och styrelseordförande i Agro Väst. Han har tidigare varit ordförande för LRF Västra Götaland. I hans affärsverksamhet, som drivs med ”brorsans familj”, ingår flera företag i Sotenäs, Munkedal och Lysekil. Verksamheten består av skogsbruk (230 hektar)  växtodling, svin- och äggproduktion, entreprenadverksamhet samt butik och restaurang.  

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Annons
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Inget skadestånd för ek utan skönhetsvärde

  Markägare på Gotland kräver 50 000 kronor i skadestånd för att Skogsstyrelsen av misstag fällde en ek. Men tingsrätten säger nej och hävdar att trädet saknade skönhetsvärde.
 • Annons