Lättfunnen skogsrådgivare i fickan

28 november 2016 Kunskap Direkt byter namn. I dag lanseras webbplatsen Skogskunskap.se. Det är en guide om skogsskötsel med fakta, filmer och verktyg för att räkna på skogen. Råden ska vara lätta att hitta ii såväl mobil och surfplatta som dator.Lättfunnen skogsrådgivare i fickan

Den 28 november lanseras Skogskunskap.se. Webbplatsen riktar sig främst till skogsägare och deras rådgivare med tonvikt på skötselfrågor för skogen. Innehållet är framtaget av forskare och specialister och är ett samarbete mellan LRF Skogsägarna, Skogsstyrelsen och Skogforsk.

–Vi har jobbat mycket med design och struktur för att göra den ganska stora webbplatsen lättnavigerad också i mobil. Och vi är nöjda med resultatet. Nu har skogsägarna rådgivare överallt där de har mobiltäckning, säger Lars Nylander, webbansvarig, Skogforsk, i ett pressmeddelande

Föregångaren till Skogskunskap, Kunskap Direkt, kom 1999 som ett kunskapssystem om lövskogsskötsel. Det har sedan byggts ut och omfattar i stort sett alla åtgärder för skogens skötsel och hänsyn. Besöken har ökat stadigt till 250 000 under 2015.

Nu byter webbplatsen domän till Skogskunskap.se. Den har nu en design som fungerar lika bra i mobil som i surfplatta och dator. Strukturen skiljer något men Skogskunskap blir lika heltäckande som Kunskap Direkt varit.

– Kunskap Direkt har länge varit ett uppskattat stöd för Sveriges skogsägare. Med allt fler nya skogsägare som bor i städerna får Skogskunskap en ännu viktigare roll i att utbilda och inspirera till ett aktivt skogsägande, säger Sven Erik Hammar, ordförande, LRF Skogsägarna.

– Skogskunskap är att bra komplement till våra egna tjänster om skogsskötsel. Här finns massor av konkreta tips och kunskap som tagits fram och kvalitetsgranskas kontinuerligt av specialister, säger Britt-Marie Larsson, Skogsstyrelsen.

Skogskunskap tipsar om allt från att välja rätt plantor till gallringsmallar och beslutsstöd för vägbyggnad.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogsJobb