”Lär dig matcha virkesköparen”

9 november 2017 Hallå där, Carl Henrik Palmér, författare till boken ”Lönsamma virkes­affärer” som just har kommit ut.

Boken ges ut av Föreningen Skogen och är en uppdaterad och rejält utökad omarbetning av ”Sälja virke” som kom ut första gången 2006.

Lönsamma VirkesaffärerVad är det för bok?
– Den riktar sig alla som äger skog och som någon gång ska sälja virke. Vi går steg för steg igenom hur en virkesaffär går till. Vi redovisar för- och nackdelar med olika affärsformer, som avverkningsuppdrag och rotpost. Vi ger praktiska tips på hur du bör för­bereda dig när du träffar en virkes­köpare och vad du ska tänka på när du ska skriva kontrakt. Planering och uppföljning är också viktiga delar för att verkligen få det som du vill ha det i din skog. 

Carl Henrik PalmérCarl Henrik PalmérVem bör läsa den?
– Som sagt, du som äger skog. Vi vill att du ska bli en duktigare säljare, så att du kan matcha de mycket professionella virkesköpare du kommer att möta. De gör säkert hundra affärer om året, du gör kanske en vart femte år. Med bättre kunskap ökar dina chanser att bli nöjd med dina affärer. 

Vad skiljer den nya versionen från den tidigare?
– Förutom uppdaterat sak­inne­hållet har vi kompletterat med tips på hur du ska tänka kring avverkningsstrategier för din fastighet. Och så har vi lagt till framtidsspaningar, bland annat om virkespriser och affärsformer. Boken avslutas med en uppdaterad ordlista som förklarar många av fackuttrycken du lär stöta på.

Boken kan köpas på skogen.se/shop.

SKOGEN 10/2017

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb