Lansering av studiecirkel sätter fart

2 februari Nu lanseras studiecirkeln som ska öka kunskapen hos den breda allmänheten om hållbart skogsbruk och dess betydelse för samhället. I centrum står boken Träd – en vandring i den svenska skogen av Gunnar Wetterberg.

Lansering av studiecirkel sätter fart
Foto: Jens Fältskog.

Det är ett framgångsrikt tvåårigt samarbete som ligger bakom den nyss färdigställda studiehandledningen, enligt skaparna Föreningen Skogen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Parterna, som uppger att de förenas av värderingar och samma passion för skogens hållbarhet, har gjort ett mycket medvetet val av kurslitteratur.

Boken, Träd – en vandring i den svenska skogen, strävar efter att belysa skogens betydelse och hur den har format Sverige. Studiecirkeln formas genom bokläsning, forskningsresultat, föreläsningar och inspirerande studiebesök. 

I ett gemensamt pressmeddelande skriver samarbetspartnerna att de välkomnar alla att aktivt delta i samtalet, låta sig inspireras av boken och tillsammans utforska vägen för att vårda och utveckla vår värdefulla skog för kommande generationer.

– Skogen är en viktig del av vårt liv och lyfts i debatten kring bland annat både hållbar omställning och för folkhälsan. Det är därför viktigt för oss att tillsammans med Föreningen Skogen lyfta upp kunskap och möjliggöra än mer dialog och förståelse kring skogen, säger Ulrika Heie, förbundsordförande på Studieförbundet Vuxenskolan.

– Med Studieförbundet Vuxenskolans breda förankring med över tvåhundra lokala kontor gör vi det möjligt att nå en bredare allmänhet. Där skogens roll som samhällsdanare över sekler står i fokus och hur människorna som gjorde allt detta möjligt är huvudrollsinnehavare. En studiecirkel om skogsbruket förr och nu och vad framtidens skog har att erbjuda, säger Johan Larsson, generalsekreterare, Föreningen Skogen.

Läs mer på sv.se/foreningenskogen eller www.skogen.se/studiecirkel Boken finns att köpa hos bokhandlare eller via skogen.se och studiehandledningen finns tillgänglig via Föreningen Skogen eller din lokala avdelning hos Studieförbundet Vuxenskolan. 

Tidigare artikel om studiecirkeln

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb