Kvitter i skogen

Bild för ulla.sundin.beck@telia.com Written by ulla.sundin.bec... On the
Twitter
Det går fort med det mesta. Hur ska man hänga med vad som händer i skogen? Koll på kvittret kan vara ett sätt.

Har du någon glädje och nytta av twitter, undrar jag på mitt twitter-konto. Sju minuter senare svarar några av mina följare. De gillar att twitter är snabbt och erbjuder en överblick. Man skannar av omvärlden och dessutom får man nya bekantskaper, skriver en person. Vilket därmed är bevisat.

Annons
Annons

Bland alla sociala medier finns twitter, engelska för kvitter. Twitter baseras på twittrarnas tweets: 140 tangentbordstryck inklusive mellanslag, med möjlighet att bifoga länkar, bilder och videor. I det svenska twittersamhället finns för närvarande omkring 243 000 aktiva twittrare av alla slag. En del av dem har anknytning till #skogen, men de mest aktiva profilerna är massmedierna. Det betyder att du enkelt och snabbt får nyhetsrubriker av tidningar och etermedier genom att följa dem på twitter, bland annat har alla lokala P4-redaktioner twitterkonton.
 
Skogsorganisationernas informatörer och chefer använder gärna twitter för att berätta vad som är på gång hos dem. Eller för att bilda opinion.
Twittrandet försiggår mycket offentligt, och alla som vill är välkomna att läsa vad  alla twittrar, följa konversationer och diskussioner. Man kan söka på vilka ord  man vill, det är de som är märkta med  ”brädgård”, alltså #. Man kan även ”följa” vilka personer man vill, oavsett om man är personligt bekant eller ej. Det är bara att klicka på följknappen, så dyker twittrarens tweets upp i twitterflödet, som rullar fram i datorn eller smartphonen. 
 
Finns det några särskilt intressanta personer att följa, om man gillar #skog? Också här får jag snabba svar med förslag från mina följare. Nedan följer en tipslista. Välkommen in i twitter-flödet för att se om du hittar något som passar dig! Och så kan du själv bidra med åsikter, frågor och ibland en smula underhållning. Låt skogsbruket synas i omvärlden!
 
@MonikaStridsman: Skogsstyrelsens generaldirektör om deras arbete.
@Vi_skogen: Om hur plantering räddar  världen på afrikanska småfastigheter.
@Skogsforeningen: Föreningen Skogen om skogsevenemang och skogsbrukande.
@FAOForestry: FN:s arbete för uthålligt  skogsbruk.
@SkogsSverige: Vad händer i skogssektorn? Sköts av Föreningen Skogen.
@SkogeniSkolan: Skogen är toppen som klassrum! Sköts av Föreningen Skogen.
@axdorff : Ofta starka åsikter från Skogsaktuellt och privat.
@TidningenATL: Lantbruk och skog.
@SkogsElmia: Kräver knappast presentation.
@EsbjrnWahlberg: Pressansvarig Sveaskog.
@GoranOrlander:  Södra, en hel del om skogsskötsel.
@MarianneErikss1. Jämtlänning och kommunikatör på LRF Skogsägarna.
@Mark_Levengood: Förbaskat kul.
 
SKOGEN 12/2014
 
 
Publicerad:
Bild för ulla.sundin.beck@telia.com
Ulla Sundin Beck
Frilansjournalist
 • Därför har vi räknat som vi gjort i SKA 22

  SKOGENdebatt, SKA 22 ger, i enlighet med regeringsupdpraget, ett slags avverkningstak under vilket marknaden kan agera. Men vi välkomnar fortsatta analyser av andra aktörer. Det menar Andreas Eriksson, Skogsstyrelsen, apropå två tidigare debattartiklar om SKA 22.
 • Annons
 • Hyggesfria veckan är öppen för alla

  Många vill veta mer om hyggesfritt. Under nästa vecka ordnar Skogsstyrelsen därför Hyggesfria veckan med en mängd kostnadsfria seminarier online.
 • ”EU-förslag hotar svensk energiförsörjning"

  De förslag om begränsningar av biobränslen som antagits av EU-parlamentet leder till onödigt höga fossila utsläpp och importberoende av olja och gas. Det skriver Svebio i en kommentar till revideringen av förnybartdirektivet.
 • Annons
 • Färre tror på stigande fastighetspriser

  Kategorier: Skogsbarometern 2022
  Andelen skogsägare som tror på prisökningar på skogsfastigheter de kommande tre åren utgör fortsatt en majoritet. Men gruppen har minskat kraftigt, visar Skogsbarometern.
 • Nu kommer nya numret

  I dagarna delas senaste numret av SKOGEN ut i brevlådor landet runt, men redan nu finns det tillgängligt i digital form – för både prenumeranter och lösnummerläsare. Den här månaden fokuserar vi särskilt på skogsbesökare och allemansrätt.
 • Annons