Kvitter i skogen

Bild för ulla.sundin.beck@telia.com Written by ulla.sundin.bec... On the
Twitter
Det går fort med det mesta. Hur ska man hänga med vad som händer i skogen? Koll på kvittret kan vara ett sätt.

Har du någon glädje och nytta av twitter, undrar jag på mitt twitter-konto. Sju minuter senare svarar några av mina följare. De gillar att twitter är snabbt och erbjuder en överblick. Man skannar av omvärlden och dessutom får man nya bekantskaper, skriver en person. Vilket därmed är bevisat.

Annons
Annons

Bland alla sociala medier finns twitter, engelska för kvitter. Twitter baseras på twittrarnas tweets: 140 tangentbordstryck inklusive mellanslag, med möjlighet att bifoga länkar, bilder och videor. I det svenska twittersamhället finns för närvarande omkring 243 000 aktiva twittrare av alla slag. En del av dem har anknytning till #skogen, men de mest aktiva profilerna är massmedierna. Det betyder att du enkelt och snabbt får nyhetsrubriker av tidningar och etermedier genom att följa dem på twitter, bland annat har alla lokala P4-redaktioner twitterkonton.
 
Skogsorganisationernas informatörer och chefer använder gärna twitter för att berätta vad som är på gång hos dem. Eller för att bilda opinion.
Twittrandet försiggår mycket offentligt, och alla som vill är välkomna att läsa vad  alla twittrar, följa konversationer och diskussioner. Man kan söka på vilka ord  man vill, det är de som är märkta med  ”brädgård”, alltså #. Man kan även ”följa” vilka personer man vill, oavsett om man är personligt bekant eller ej. Det är bara att klicka på följknappen, så dyker twittrarens tweets upp i twitterflödet, som rullar fram i datorn eller smartphonen. 
 
Finns det några särskilt intressanta personer att följa, om man gillar #skog? Också här får jag snabba svar med förslag från mina följare. Nedan följer en tipslista. Välkommen in i twitter-flödet för att se om du hittar något som passar dig! Och så kan du själv bidra med åsikter, frågor och ibland en smula underhållning. Låt skogsbruket synas i omvärlden!
 
@MonikaStridsman: Skogsstyrelsens generaldirektör om deras arbete.
@Vi_skogen: Om hur plantering räddar  världen på afrikanska småfastigheter.
@Skogsforeningen: Föreningen Skogen om skogsevenemang och skogsbrukande.
@FAOForestry: FN:s arbete för uthålligt  skogsbruk.
@SkogsSverige: Vad händer i skogssektorn? Sköts av Föreningen Skogen.
@SkogeniSkolan: Skogen är toppen som klassrum! Sköts av Föreningen Skogen.
@axdorff : Ofta starka åsikter från Skogsaktuellt och privat.
@TidningenATL: Lantbruk och skog.
@SkogsElmia: Kräver knappast presentation.
@EsbjrnWahlberg: Pressansvarig Sveaskog.
@GoranOrlander:  Södra, en hel del om skogsskötsel.
@MarianneErikss1. Jämtlänning och kommunikatör på LRF Skogsägarna.
@Mark_Levengood: Förbaskat kul.
 
SKOGEN 12/2014
 
 
Publicerad:
Bild för ulla.sundin.beck@telia.com
Ulla Sundin Beck
Frilansjournalist
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons
 • vietnamesisk tallskog

  Exportländer drabbas hårt

  Kategorier: virkesmarknad
  VÄRLDEN. Tropiska länder tappade mycket av sin export till Europa redan i slutet av 2019.
 • Avsättningarna ökar

  De frivilliga avsättningarna ökade med nästan 45 000 hektar i fjol. Ökningen av formellt skyddad skog var 22 000 hektar.
 • Annons