Krispaket ger fler studieplatser hos SLU

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg får fler studieplatser. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.
Coronakrisens effekter på arbetsmarknaden gör att behovet av utbildning och omskolning ökar. Nu får lantbruksuniversitetet fler utbildningsplatser.

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utökar med nya utbildningsplatser genom regeringens arbetsmarknadspaket som presenterades av finansminister Magdalena Andersson den 30 mars. Där tilldelas universitetetet omkring 14 miljoner kronor.

Annons
Annons

Redan nu skapas 100 nya platser på sommarkurserna och basåret förstärks med motsvarande 37 helårsstudentplatser hösten 2020 samt 74 helårsstudentplatser 2021, enligt ett pressmeddelande från näringsdepartementet.

”Jag är mycket glad över den här satsningen på högre utbildning. SLU utbildar för en rad nyckelkompetenser som behövs för att mildra effekterna av corona, till exempel trygga den viktiga livsmedelsförsörjningen. Satsningen på basårsplatser kanske också kan få upp fler ungas intresse och möjligheter att läsa SLU:s kurser och utbilda sig inom sektorn", kommenterar landsbygdsminister Jennie Nilsson.

 

 

Publicerad:
 • Färre återväxtkontroller i år

  Skogsstyrelsen meddelar att de som följd av minskad budget kommer att utföra färre kontroller av såväl skogsåterväxt som biotopskydd.
 • Annons
 • Holmen investerar i byggträ

  Holmen investerar i sina sågverk för att öka såväl volymer som förädling av byggprodukter.
 • Skogspodden möter Göran Örlander

  I  avsnitt 95 samtalar Skogspodden med Göran Örlander om bland annat askåterföring och gödsling. 
 • Annons
 • Matrisfub ges extra tid

  Biometria kan ge dispens för fortsatt användning av så kallad matrisfub fram till i sommar. Dispensen gäller sågverk som är på väg, men inte hunnit slutföra, bytet av mätmetod.
 • Fortsatt få nya områdesskydd

  Bildandet av formellt skyddade skogar var fortsatt rekordlågt under förra året, enligt Skogsstyrelsen.
 • Annons