Kraftig minus för Norrskog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norrskog
Norrskog gjorde ett förlustresultat på minus 109 miljoner kronor 2019. En följd av omstruktureringar av industriverksamheten, enligt Norrskog vice ordförande Stig Högberg.


Norrskog gick från ett nollresultat 2018 till ett kraftig minus i fjol.

Annons
Annons

Minusresultatet är delvis en följd av att kostnaderna för omstrukturering togs in i 2019 års bokslut, enligt ett pressmeddelande från Norrskog.

”Även rörelsen gick med minus under 2019 främst beroende på en kraftig försämring av marknaden för trävaror och höga kostnader för råvara som köptes in från medlemmarna under hösten 2018", säger Norrskogs vd Olov Söderström. Bedömningen, enligt honom, är att Norrskog har passerat botten.

”Vi ser ökade priser för våra produkter på flera marknader. Men det finns även orosmoln, som till exempel coronaviruset, som kan förändra bilden".

Omsättningen steg till 1,7 miljarder 2019  jämfört med 1,6 miljarder året innan.

Norrskog och Norra Skogsägarna ska nu fusioneras i en ny skogsägarförening: Norra Skog.

 

Publicerad:
 • Nu släpps digitala skogslektioner

  Nu är det premiär för Skogen i Skolans digitala läromedel om skogens roll i en hållbar utveckling. Lektionerna riktar sig även till klasser som inte har en skog runt knuten.
 • Annons
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Annons
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons