Konsert med skogsvisor livesänds

5 november 2020 Den  6 november blir det livesänd konsert från Skogis för att uppmärksamma jägmästarnas stora visskatt, sångboken Skogsvisor.

Det är Jägmästarnas förening som tillsammans med Skogshögskolans studentkår vill ”liva upp i höstmörkret” och uppmärksamma revideringen av sångboken Skogsvisor. Den har varit jägmästares trogna följeslagare genom utbildning, arbete och fritid sedan 1918, skriver SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i ett pressmeddelande. Upplagan som nu lanseras är den tolfte,

Livesändningen görs från Skogis kårhus i Umeå mellan klockan 18 och 19 den 6 november via Jägmästarnas förenings youtubekanal.

UMEÅ STUDENTKÖR SJUNGER

”Vissa visor har skrivits om i en mer modern tappning, andra har fått lämna plats för nya. Men många tidlösa klassiker, som till exempel Liksom fågeln och Orren har fortsatt sin givna ställning. Vad passar inte bättre för en lansering av en ny sångbok än att en kör får framföra delar av innehållet? Därför har vi bjudit in Umeå studentkör att sjunga några gamla och några nya sånger ur boken, skriver SLU.

Dessutom kommer namnkunniga talare att berätta historien bakom några av klassikerna och sångbokskommittén berättar om tankarna som ledde fram den 12:e upplagan. 

”Vi hoppas på en timme med nostalgi och aha-upplevlser. Vi har valt att framföra visorna som de skrivits ner i sångboken. En del kommer säkert inte känna igen sig i den ursprungliga melodin, eftersom den tenderar att förändras över tid”, säger Patrik Ulvdal, styrelseledamot i Jägmästarnas förening och projektledare för livesändningen.

Här kan du se livesändningen

,

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb