Konkreta åtgärder gläder skogsindustrin

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Arkivbild.
Att Skogsstyrelsen kan presentera 88 konkreta åtgärder för att öka skogstillväxten med 20 procent inom 30 år är glädjande, anser Skogsindustrierna.

Åtgärderna finns i Skogsstyrelsen rapport om hur skogstillväxten ska öka till år 2050. En omfattande samverkansprocess mellan skogliga intressenter ligger bakom rapporten. En som deltagit i den är Linda Eriksson, skogsdirektör på Skogsindustrierna.

Annons
Annons

"Det är glädjande att vi har landat i konkreta åtgärder som sammantaget kan ge en ökad tillväxt i skogen samtidigt som vi utvecklar det hållbara skogsbruket. Men det är nu det verkliga jobbet börjar. För att nå en ökning på 20 procent till 2050 kommer det behöva kraftsamlas från alla inblandade, från skogsbruket till myndigheter och politiken", säger hon i en kommentera på Skogsindustriernas sajt.

Linda Eriksson lovordar den breda uppslutningen av skogliga intressenter kring arbetet med rapporten och åtgärderna.

"Det är en styrka att skogsnäring, samhälle och forskning arbetar tillsammans kring frågor om skogstillväxt och skogens andra värden som biologisk mångfald, kulturmiljö och sociala värden", säger hon.

Publicerad:
 • Forskningssatsning på barrblandskog

  Klimatförändringarna gör att det behövs ett större inslag av tall i granskogen. Det anser Södra som finansierar en doktorandtjänst om barrblandskogar tillsammans med SLU.
 • Annons
 • Brandberedskap stärks med fler helikoptrar

  Kategorier: skogsbränder, brandflyg, MSB
  Sedan i onsdags är fyra flygplan och tio helikoptrar i beredskap för att släcka bränder i Norrland som drabbats särskilt hårt. Nu ökar brandrisken även på annat håll och fler helikoptrar sätts i beredskap.
 • Så ska självverksamma jobba säkrare

  Skogsägarnas forskningsfond ger 1,3 miljoner till ett projekt som ska utveckla metoder och säkerhet för självverksamma skogsägare.
 • Annons
 • "Vi känner försmak av en grön supercykel"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Carl Olén
  Dryga tusenlappen per kubiken grantimmer kan bli det nya normala. Det finns tecken på det, skriver Carl Olén, Skogsfond Baltikum, i sin krönika.
 • Trävaror ger Södra ett jättelyft

  Södra visar ett urstarkt första halvår. Resultatet steg med en bra bit över 300 procent jämfört med samma period i fjol.
 • Annons