Konkreta åtgärder gläder skogsindustrin

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Arkivbild.
Att Skogsstyrelsen kan presentera 88 konkreta åtgärder för att öka skogstillväxten med 20 procent inom 30 år är glädjande, anser Skogsindustrierna.

Åtgärderna finns i Skogsstyrelsen rapport om hur skogstillväxten ska öka till år 2050. En omfattande samverkansprocess mellan skogliga intressenter ligger bakom rapporten. En som deltagit i den är Linda Eriksson, skogsdirektör på Skogsindustrierna.

Annons
Annons

"Det är glädjande att vi har landat i konkreta åtgärder som sammantaget kan ge en ökad tillväxt i skogen samtidigt som vi utvecklar det hållbara skogsbruket. Men det är nu det verkliga jobbet börjar. För att nå en ökning på 20 procent till 2050 kommer det behöva kraftsamlas från alla inblandade, från skogsbruket till myndigheter och politiken", säger hon i en kommentera på Skogsindustriernas sajt.

Linda Eriksson lovordar den breda uppslutningen av skogliga intressenter kring arbetet med rapporten och åtgärderna.

"Det är en styrka att skogsnäring, samhälle och forskning arbetar tillsammans kring frågor om skogstillväxt och skogens andra värden som biologisk mångfald, kulturmiljö och sociala värden", säger hon.

Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons