Konkreta åtgärder gläder skogsindustrin

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Arkivbild.
Att Skogsstyrelsen kan presentera 88 konkreta åtgärder för att öka skogstillväxten med 20 procent inom 30 år är glädjande, anser Skogsindustrierna.

Åtgärderna finns i Skogsstyrelsen rapport om hur skogstillväxten ska öka till år 2050. En omfattande samverkansprocess mellan skogliga intressenter ligger bakom rapporten. En som deltagit i den är Linda Eriksson, skogsdirektör på Skogsindustrierna.

Annons
Annons

"Det är glädjande att vi har landat i konkreta åtgärder som sammantaget kan ge en ökad tillväxt i skogen samtidigt som vi utvecklar det hållbara skogsbruket. Men det är nu det verkliga jobbet börjar. För att nå en ökning på 20 procent till 2050 kommer det behöva kraftsamlas från alla inblandade, från skogsbruket till myndigheter och politiken", säger hon i en kommentera på Skogsindustriernas sajt.

Linda Eriksson lovordar den breda uppslutningen av skogliga intressenter kring arbetet med rapporten och åtgärderna.

"Det är en styrka att skogsnäring, samhälle och forskning arbetar tillsammans kring frågor om skogstillväxt och skogens andra värden som biologisk mångfald, kulturmiljö och sociala värden", säger hon.

Publicerad:
 • Testa dina trädkunskaper

  Alla känner väl till gran och tall – men vad vet du egentligen om dem och alla våra andra svenska träd?
 • Annons
 • Så syns coronaeffekten i skogssektorn

  Coronakrisen har slagit väldigt olika mot olika delar av skogsindustrin. Men på det hela har man klarat den väl, konstaterar Virkesbörsen i sin analys av andra kvartalet i år.
 • Skogsmaskindagarna ställs in

  Skogsmaskindagarna i Karlskoga 2020 ställs in på grund av restriktioner med anledning av coronaviruset. Mässan återkommer den 20-21 maj 2022.
 • Annons
 • De testar fjärrstyrda skotare

  Nu testar Sveaskog att fjärrstyra skotare. Fjärrstyrning skulle innebära en förbättrad arbetsmiljö för många maskinförare. ​
 • Vida nöjda med halvåret

  Kategorier: Vida, halvårsrapport
  Vida-koncernens halvårsresultat sjönk med närmare 40 procent jämfört med i fjol. Ett bra rörelseresultat efter förutsättningarna, anser ledningen.
 • Annons