Komatsu vill bygga ny fabrik

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Komatsu Forest
Komatsu forest vill bygga en ny fabrik i Umeå med fokus på god arbetsmiljö. Företaget hoppas på stöd från samhällets sida.

Fabriken ska byggas på den mark i Klockarebäcken i Umeå som Komatsu avser att förvärva.

Annons
Annons

–Vi vill ha en fabrik som är anpassad utifrån människans möjligheter, där teknik, god ergonomi och säkerhet främjas och verkar för god kvalitet för tillverkningen. Vi vill bygga en attraktiv och effektiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och utvecklas och där vi kan leverera produktkvalitet i framkant, säger Martin Ärlestig, fabrikschef hos Komatsu forest, i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken möjliggör även nya, miljövänliga lösningar. Målet är att fabriken ska bli koldioxidneutral.

Fabriksbygget ger både arbetstillfällen och stärker regionen som en av de ledande inom skogsteknik, enligt företaget som hoppas på stöd från samhällets sida.

–För att ett beslut om en investering i en ny fabrik ska realiseras krävs en hållbar infrastrukturlösning som möter vårt framtida behov av transporter både via väg, med en anslutning till Västra länken, och järnväg. Dessutom behövs ett regionalt investeringsstöd som komplement till den stora satsning som företaget gör, säger r Mitsuru Ueno, vd för Komatsu forest. 

 

Publicerad:
 • Mikael Frimodig

  ”Skoj varje dag”

  Kategorier: Ny på jobbet, skogsjobb
  DRÖMJOBB. Mikael Frimodig är en del av sälj­teamet hos maskintillverkaren Eco Log. 
 • Annons
 • Skogssektorn vill utveckla skonsam maskin

  Skogssektorn går samman för att utveckla en skogsmaskin som ger mindre markpåverkan och kan köras större delar av året.
 • Gödslad gran växer dubbelt så snabbt

  Genom att gödsla ung granskog kan tillväxten fördubblas. Det gäller, lite förvånande, även landets norra delar, visar ny forskning.
 • Annons
 • Inger Sandström

  Inger vet hur kultur ska vårdas

  SILVERKVIST. Inger Sandström har sitt främsta fritidsintresse som yrke. Hon är arkeolog som bland annat ger råd om kulturlämningar i skogslandskapet.
 • 11 000 skador efter Alfrida

  Stormen Alfrida den 2 januari  orsakade 11 000 skador i Sverige. Cirka 266 miljoner kronor kommer att betalas ut av försäkringsbolagen, enligt statistik från Svensk Försäkring.
 • Annons