Komatsu vill bygga ny fabrik

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Komatsu Forest
Komatsu forest vill bygga en ny fabrik i Umeå med fokus på god arbetsmiljö. Företaget hoppas på stöd från samhällets sida.

Fabriken ska byggas på den mark i Klockarebäcken i Umeå som Komatsu avser att förvärva.

Annons
Annons

–Vi vill ha en fabrik som är anpassad utifrån människans möjligheter, där teknik, god ergonomi och säkerhet främjas och verkar för god kvalitet för tillverkningen. Vi vill bygga en attraktiv och effektiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och utvecklas och där vi kan leverera produktkvalitet i framkant, säger Martin Ärlestig, fabrikschef hos Komatsu forest, i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken möjliggör även nya, miljövänliga lösningar. Målet är att fabriken ska bli koldioxidneutral.

Fabriksbygget ger både arbetstillfällen och stärker regionen som en av de ledande inom skogsteknik, enligt företaget som hoppas på stöd från samhällets sida.

–För att ett beslut om en investering i en ny fabrik ska realiseras krävs en hållbar infrastrukturlösning som möter vårt framtida behov av transporter både via väg, med en anslutning till Västra länken, och järnväg. Dessutom behövs ett regionalt investeringsstöd som komplement till den stora satsning som företaget gör, säger r Mitsuru Ueno, vd för Komatsu forest. 

 

Publicerad:
 • Svenska skogsplantor har under året investerat närmare 21 miljoner kronor i plantskolan i Vibytorp.

  Miljoninvesterar i ökad plantproduktion

  Svenska skogsplantor har under året investerat närmare 21 miljoner kronor i plantskolan i Vibytorp utanför Hallsberg. Sex miljoner fler plantor ska produceras varje år.
 • Annons
 • Skogssverige ger dig 132 tips för att lyckas med julgranen.

  Allt du velat veta om julgranar

  Vilken tid på dygnet är bäst att köpa julgran? Bör man lägga magnecyl, Viagra eller kopparmynt i julgransfoten? Svaren ges i kanske världens längsta tipslista om hur du lyckas med julgranen.
 • Podden visar vägen till skogsjobb

  I avsnitt 45 djupdyker Skogspodden i skogens kompetensförsörjning med fyra intervjuer. 
 • Annons
 • Sten Nilsson har skrivit en omvärldsanalys som är ett underlag i arbetet med det nationella skogsprogrammet.

  ”Skogsnäringen behöver dialog med sin omvärld”

  Sten Nilsson, vd för Forest sector insights, ska prata om globala trender på det nationella skogsprogrammets konferens senare i veckan. SKOGEN ställde några frågor om framtiden för svensk skogsnäring.
 • Birger Eriksson

  Trend: Företagen växer

  FÖRETAGANDE. Större skogsentreprenörer som erbjuder fler tjänster. Ditåt är utvecklingen på väg, tror Birger Eriksson på Skogforsk. Han anar även andra trender, bland annat fler utländska aktörer.
 • Annons