Komatsu Forest

17 december 2013

Komatsu Forest

Två nya skotare
De första exemplaren av Komatsu 845 kommer att vara leveransklara under mars 2014. Denna allroundskotare får nytt chassi, ny motor, ny kran och ett nytt lastutrymme. Ökad smidighet i kombination med större skonsamhet gör att Komatsu 845 ska kunna möta de tuffa krav som ställs på en mindre skotare.
Vid årsskiftet presenteras Komatsu 855.1, en uppgraderad modell med bland annat större dragkraft, nytt lastutrymme och en mer utvecklad drivlina än föregångaren.

Nya aggregat
På skördarsidan kommer en rad aggregatnyheter, till exempel S132, ett aggregat för slutavverkning. En av de största fördelarna är dess förmåga att hantera krokiga träd i varierad  skog.
En annan fördel är att S132 kontrollerar knivarnas tryck automatiskt, vilket minimerar friktionsförlusterna när stammen matas genom aggregatet.

IT-systemet MaxiFleet
Komatsu Forest är i startgroparna med det webbaserade informationssystemet MaxiFleet.
Systemet gör det möjligt att följa en eller flera maskiner i nära nog realtid, fastställa deras geografiska position och följa produktionen. Genom MaxiFleet underlättas bland annat planering och optimering av resurser som bygger på nyckeltalsuppföljning och maskinövervakning.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb