Julgransfeber!

21 november 2014 Ratade julgranar, gratisgranar, designgranar, postordergranar och granar som sågas både bokstavligt och bildligt. Nu är det julgransfeber i media! SKOGEN har länkarna.

Julgransfeber!

I Murum knäcktes för många grenar i fallet, nu blir granen massaved i stället för att glädja Göteborgarna, skriver bt.se. Dagbladet berättar om Hans-Erik Olsson som planterade en gran på tomten för 43 år sedan. Det var god framförhållning på julklappen till sundsvallborna i år!

Och fler frivuxna tomtgranar utnyttjas på städernas torg: Urmakare Hans Schmidts gran landar i Lidköping, skriver NLT. Sala kommun och NA.se nöjer sig med att konstatera att allt är som det ska, nu är julgranen på plats. Nybro kommun vill ha sin julgran gratis, rapporterar Barometern.

Ingen jul i internationella media utan rapporter om offentliga julgranar som reser långt. Granen på Londons Trafalgar Square kommer i år från Norge. I Bradford on Avon blir julgranen sågad två gånger. Att det kan bli tvister kring transport över annans mark vet vi. I Windsor ledde det till att det inte blir några julgranar i år. Och Vita husets julgranar får alltid stor uppmärksamhet. Här är bilderna från monteringen i Ovala rummet.

Lions i Östersund firar i år jul med en designgran av Elsa Billgren. För 1000 kronor kan du köpa in dig på en gren – ja, inte gran! Och den som vill slippa gå ut och hugga sig en egen gran (eller köpa den på torget) kan beställa hem valfritt trädslag på nätet.

Och du själv? Högg, köpte eller knyckte du årets julgran? Svara på SkogsSveriges julgransenkät. Där kan du också läsa om julgranarnas skötsel, historia, handel och gäster…

Julgransresearch Ulla Sundin Beck

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb