Jobbsatsning ger anställning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
På drygt ett år har 40 procent av deltagarna i satsningen Naturnära jobb gått vidare till arbete eller studier, uppger Skogsstyrelsen.

I en film på Skogsstyrelsens webb ges exempel på personer som deltagit i satsningen och nu fått jobb. De har flyttat till Gotland för att jobba på en gård. Skogsstyrelsen hävdar att allt fler arbetsgivare inom de gröna näringarna rekryterar genom Naturnära jobb.

Annons
Annons

Fredrik Silfwerbrand, chef för enheten för arbetsmarknadsuppdrag på Skogsstyrelsen, säger i ett pressmeddelande att filmen ger en tydlig bild av syftet med Naturnära jobb
– Det ska åstadkomma ett första insteg på arbetsmarknaden genom ett jobb på Skogsstyrelsen för att sedan gå vidare till jobb inom de gröna näringarna, säger han.
Sedan projektet återstartade för drygt ett år sedan har 59 av 219 deltagare fått jobb Naturnära jobb är ett regeringsuppdrag där Skogsstyrelsen och 24 andra myndigheter anställer personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.
Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons