Jällatjejer blev skogsvårdskonsulenter

8 mars 2007

Mäklare, produktionsledare och skogsvårdskonsulenter. Nu är de ute i skogen, de uppmärksammade ”Jällatjejerna”. Sommaren 2002 var de klara med sin skogsutbildning på Jällaskolans naturbruksgymnasium. Alla hade en reserverad plats på Skogsmästarskolan. Branschen behövde kvinnor!

Magdalena Eriksson berättar i nästa nummer av Skogsmästartidningen hur det gick för henne och hennes kurskompisar. 11 av 14 jällatjejer började i Skinnskatteberg. Åtta gick ut år 2005:

Anna Lindqvist är idag skogsansvarig i Alingsås kommun. Anna Wiklund är produktionsledare på Holmen Skog. Annika Winquist är mäklare, snart på LRF Konsult i Växjö. Betty Kullgren, Jenny Ström, Magdalena Eriksson och Johanna Gärdsback-Rylander har fångats upp som konsulenter av Skogsstyrelsen på olika håll i landet. Ulrika Forsman är inköpare på Stora Enso Skog i Bollnäs.

– Vi hade en otroligt kul tid och samtliga tjejer som jag pratat med framhåller sammanhållningen som ett av många goda minnen från utbildningen på Jälla och i Skinnsberg, säger Magdalena Eriksson. Det var ett mycket intensivt och lärorikt år på Jälla och bra grund till Skogsmästarskolan! Praktiken gav en inblick i olika yrkesroller och bra kontakter. Stort plus för engagerade lärare, både på Jälla och Skogsmästarskolan.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb