Ja till fusion av skogsägarföreningar i norr

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norra skogs vice ordförande Stig Högberg samt ordförande Torgny Hardselius. Foto: Mikael Lundgren.
Det blev ja till en fusion mellan Norrskog och Norra skogsägarna. Det innebär att Sveriges till ytan största skogsägarförening har bildats.

Beslutet togs vid en omröstning på föreningarnas extrastämma idag. 

Annons
Annons

Den nya föreningen Norra skog har 28 000 medlemmar, en omsättning på  fyra miljarder och en areal som täcker halva Sverige, enligt ett pressmeddelande från Norra skog.

– Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildanden och nu när vi, 28 000 skogsägare, står tillsammans blir det svårt att runda oss, säger nyvalde ordförande Torgny Hardselius.

Som vice styrelseordförande valdes Stig Högberg,

– Det har varit väl genomarbetade förslag som lagts fram till extrastämmorna. Och den stora  samstämmigheten som varit här idag bekräftar det vi känt när vi varit runt i vårt verksamhetsområde och berättat om fusionsförslaget. Det ger oss råg i ryggen och arbeta vidare med att skapa den nya föreningen, säger han.

 

 

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons