Ja till fusion av skogsägarföreningar i norr

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norra skogs vice ordförande Stig Högberg samt ordförande Torgny Hardselius. Foto: Mikael Lundgren.
Det blev ja till en fusion mellan Norrskog och Norra skogsägarna. Det innebär att Sveriges till ytan största skogsägarförening har bildats.

Beslutet togs vid en omröstning på föreningarnas extrastämma idag. 

Annons
Annons

Den nya föreningen Norra skog har 28 000 medlemmar, en omsättning på  fyra miljarder och en areal som täcker halva Sverige, enligt ett pressmeddelande från Norra skog.

– Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildanden och nu när vi, 28 000 skogsägare, står tillsammans blir det svårt att runda oss, säger nyvalde ordförande Torgny Hardselius.

Som vice styrelseordförande valdes Stig Högberg,

– Det har varit väl genomarbetade förslag som lagts fram till extrastämmorna. Och den stora  samstämmigheten som varit här idag bekräftar det vi känt när vi varit runt i vårt verksamhetsområde och berättat om fusionsförslaget. Det ger oss råg i ryggen och arbeta vidare med att skapa den nya föreningen, säger han.

 

 

Publicerad:
 • Så bekämpas barkborre i reservat

  I en ny rapport sammanfattar landets länsstyrelser vilka åtgärder de gjort för att bekämpa granbarkborren i naturreservat.
 • Annons
 • Jämställdhetsansvar halkar runt på SLU

  Kategorier: jämställdhetsarbete, SLU
  En ny studie från SLU visar att ansvaret för jämställdhetsarbete halkar runt i organisationen. Här finns en utbredd förväntan på att andra ska ta ansvar.
 • Reservatsbildning – här är råden

  Frågor om naturreservat tillhör de vanligaste hos Norra Skog. På sin webb listar föreningen vad markägaren bör tänka på.
 • Annons
 • Tips vid oväntade intäkter

  Oväntade intäkter är inte alltid goda nyheter. SKOGEN har frågat en skatteexpert hur man kan hantera oplanerade förtida avverkningar.
 • Mer pengar till regionala skogsstrategier

  Landets 21 län får dela på ett extra anslag på 2,5 miljoner kronor för att arbeta med regionala skogsstrategier.
 • Annons