Isabella Lövin avgår

26 augusti 2020 Miljö- och klimatminister Isabella Lövin, som också är vice statsminister och språkrör för Miljöpartiet, lämnar politiken.

Isabella Lövin avgår

Isabella Lövin vill avgå som språkrör så snart en ersättare har hittats. Då lämnar hon också ministerposterna, rapporterar DN.

”Jag har jobbat med allt i politiken de senaste tolv åren. Först i EU-parlamentet, sen i regeringen och de sista fyra åren som språkrör. Nu är det dags för mig att bestämma vad jag vill göra de kommande fem åren”, säger hon till tidningen.

Tidpunkten har påverkats av att en ersättare ska hinna komma in i arbetet inför valrörelsen 2022, enligt henne.

TUFF TID i POLITIKEN

Hon nämner att det varit en tuff tid i politiken och att hon ser fram emot nästa kapitel i livet där hon får mer tid att skriva och mer tid för familjen. Hon säger också att beslutet är det bästa både för henne och partiet.

Enligt DN är det en pragmatisk samarbetspolitiker med en god relation till statsminister Stefan Löfvén som är på väg att lämna regeringen och språkrörsposten.

Isabella Lövin har mångårig bakgrund som journalist med erfarenhet från såväl tidningar som radio. Hon har också belönats med Stora Journalistpriset 2007 för en bok om överutnyttjande av havens fiskbestånd.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb