Internationella insatser belönas med Guldkvisten

21 mars 2018 Idag den 21 mars på FN:s Internationella Skogsdag tillkännager Föreningen Skogen att Jan Hedberg tilldelas utmärkelsen Guldkvisten. Han belönas för sina insatser på det internationella planet.

Internationella insatser belönas med Guldkvisten

Jan Hedberg kommer att motta Guldkvisten av kung Carl XVI Gustaf den 17 april 2018 under Skogsnäringsveckan i Stockholm.

Han belönas för att han för samman olika länders erfarenheter genom att anordna skogsresor ut i världen.

– Jan bygger förståelse, kunskap och vänskap mellan Sveriges skogsbruk och den stora skogsvärlden där ute. Det är också värt att hylla Jans arbete för att locka fler besökare än skogsmänniskor att lära känna skogens underbara värld, säger Bengt Ek, vd Föreningen Skogen.

I ett pressmeddelande påpekar Föreningen Skogen att Sverige visserligen är ett stort skogsland. Men den globala skogssektorn är ändå så mycket större. Det är lätt att glömma bort när man verkar på hemmaplan.

”Då bör man följa med Jan Hedberg på hans skogsresor. Med lust och nyfikenhet som viktigaste färdmedel hjälper Jan oss att upptäcka all kunskap och erfarenhet som finns där ute, upptäcka naturens stora och små mirakel lika väl som näringslivets. På samma sätt hjälper han skogsmänniskor från andra länder att upptäcka allt vi har att visa upp i Sverige”, motiverar Föreningen Skogen sitt val av pristagare.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb