Hyggesfria veckan är öppen för alla

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Kerstin Ström, Skogsstyrelsen.
Många vill veta mer om hyggesfritt. Under nästa vecka ordnar Skogsstyrelsen därför Hyggesfria veckan med en mängd kostnadsfria seminarier online.
Det är under vecka 48 som kunskapssatsningen på hyggesfritt görs. Seminarierna visas på webben och är öppna för alla. Det finns också möjlighet att ställa frågor.
– Fler och fler intresserar sig för att testa hyggesfritt skogsbruk på sin fastighet och vi märker att mer kunskap efterfrågas men också att det finns en del fördomar. Därför tror vi det ligger rätt i tiden för en storsatsning på kunskap där vi kommer att prata om allt från grunderna till senaste forskningen om hyggesfritt skogsbruk, säger skogskonsulent Nicola Karlsson som sitter med i projektgruppen, i ett pressmeddelande från Skogsstyrelsen.
Hyggesfria veckan, som  äger rum 28 november till 2 december, kräver ingen föranmälan. Ämnen är exempelvis grunder i hyggesfritt skogsbruk, biologisk mångfald i den hyggesfria skogen, hyggesfritt i kombination med lövskog respektive vilt och hur man hanterar metoden i skogsbruksplanen.
Via Skogsstyrelsens webbplats kan man också anmäla intresse för rådgivning.
 
Publicerad:
 • Ny digital skogsbruksplan lanseras

  Virkesbörsen har utvecklat digitala skogsbruksplaner som uppdateras automatiskt.
 • Annons
 • ”Bjud in till produktionsskogen”

  LEDARE. Med temat Öppna skogen vill vi ta fasta på att det inte behöver finnas någon motsättning mellan att bedriva lönsam virkesproduktion och vara en välkomnande värd för olika skogsgäster, skriver Johan Larsson .
 • Rejält lönsamhetsfall för sågverken

  Från rekordvinster till nollresutat på bara några månader. Så beskriver Danske Bank läget för vissa sågverk.
 • Annons
 • Forskare utvinner el ur trä

  Kategorier: träforskning, KTH
  Forskare vid KTH har utvunnit elektricitet ur trä. Effekten är anmärkningsvärd, anser de.
 • Därför har vi räknat som vi gjort i SKA 22

  SKOGENdebatt, SKA 22 ger, i enlighet med regeringsupdpraget, ett slags avverkningstak under vilket marknaden kan agera. Men vi välkomnar fortsatta analyser av andra aktörer. Det menar Andreas Eriksson, Skogsstyrelsen, apropå två tidigare debattartiklar om SKA 22.
 • Annons