Hyggesbild är bäst i Sverige

6 september 2016 Sveriges bästa trädbild är från ett fruset kalhygge.

Jämtländska Sofia Ekenlund tog hem segern i den årliga fototävlingen i konkurrens med närmare 600 bidrag.

Hyggesbild är bäst i Sverige

Du läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN  för endast 99 krDu läser nu en artikel på Skogen.se. Vill du läsa fler kvalitativa artiklar om t.ex. virkesmarknad, skötsel och teknik? Testa 3 nummer av SKOGEN för endast 99 kr.
Klicka här

Tävlingen ”Sveriges bästa trädbild” arrangeras av Vi-skogen och Tidningen Vi.

– Jag är jätteglad över det här, det är så himla roligt! Jag hade främst temat för årets tävling, människan och träden, i åtanke när jag valde ut min bild. Det är underbart att människor väljer häst och släde framför traktorer även idag, säger vinnaren Sofia Ekenlund, i ett pressmeddelande.

Vinnarbilden porträtterar en granne till Sofia i byn Ammer, utanför Hammarstrand i östra Jämtland. Vid fototillfället spenderade Sofia en hel dag tillsammans med sin granne. Till vardags jobbar Sofia som florist i Hammarstrand men de senaste åren har hon ägnat allt mer tid åt sitt stora intresse fotografi, på Instagram har hon tusentals följare.

Intresset för Sveriges bästa trädbild, som hölls för fjärde året, var rekordstort.

– Det är väldigt roligt att intresset för fototävlingen är så stort, det är ett tecken på att träden betyder oerhört mycket i våra liv. Det kom in jättemånga fina trädbilder i årets tävling, men jag tror vinnarbilden väckte mest känslor. Den slår an en vemodig men rofylld ton och påminner om en tid när träden drogs hem med svett och tårar, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen och ledamot i tävlingsjuryn.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb