Hur länge har du varit medlem?

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
På SkogsElmia passade vi på att ställa 3 snabba frågor till Jörgen J Liepe som är skogsägare och medlem i Föreningen Skogen.

Jörgen J Liepe1. Hur länge har du varit medlem?
– I fyra-fem år. Det blev jag efter en av skogsmässorna och i samband med att jag läste kurser inom hållbart familjeskogsbruk.

Annons
Annons

2. Varför är du medlem?
– Framför allt för att jag är vansinnigt intresserad av skog. Jag har varit ute i skogen sedan jag var barn och är nu skogsägare och delägare i en skogsfastighet. Intresset har även smittat av sig till min fru och mina barn. 

3. Vad borde föreningen göra mer av?
– Jag gillar saklig debatt och tycker inte att naturvårdsfrågorna riktigt kommer fram ordentligt. Många privata skogsbrukare bedriver ­naturvård på sina gårdar. 

Vad tycker du? Hör gärna av dig till Föreningen Skogen, info [at] skogen [dot] se

SKOGEN 6-7/2015

 

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons