Här minskas sågproduktionen

24 november 2021 Två sågkoncerner minskar produktionen av trävaror i december. Lagernivån hos bygghandeln har ökat, uppger Södra Wood.

Här minskas sågproduktionen

Under december kommer Södra Wood att minska produktionen med 60 000 kubikmeter. Efter en exceptionellt stark period för trävarumarknaden minskar efterfrågan, uppger bolaget.

Bygghandeln har byggt upp sina lager och försäljningen återgått till en nivå som är något bättre än 2019 men lägre än det ovanligt starka året 2020, enligt ett pressmeddelande från Södra.

– Produktionsjusteringen görs för att balansera produktionen och kundernas behov. Detta är en kortsiktig förändring som kommer gälla under december månad. Inom några månader förväntar vi oss att kundernas lager återgått till normal nivå, och för resten av 2022 bedömer vi att efterfrågan balanserar för full produktion på våra sågverk. Vi ser en fortsatt god efterfrågan i industrin och på våra marknader utanför Europa, säger Peter Jhaveri, affärsområdeschef för Södra Wood.

Även Vida kommer att begränsa produktionen. Deras sågverk kommer att stå still en längre tid under julledigheten.

”Det råder just nu en obalans mellan tillgång och efterfrågan på trävaror i stora delar av världen”, skriver Vida i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb